consum de carburant

9 trucuri sa obtii mai putin consum de carburant

Indiferent de ce masina conducem, fiecare dintre noi ne-am dori sa economisim. Ei bine, pornind de la aceasta idee, echipa iTyres va prezinta astazi 9 trucuri simple prin care poti scadea considerabil cantitatea de consum de carburant.

Cum obtii mai putin consum de carburant

1. Renuntarea la condusul agresiv este primul pas pentru a genera mai putin consum de carburant.

Pleaca usor de la semafor si obisnuieste-te sa mentii viteza constant. Nu accelera degeaba daca vezi ca urmeaza un sens giratoriu ori o interesctie in care semaforul este pe rosu pentru ca esti obligat sa incetinesti, iar apoi vei pleca la fel de tare si tot asa.

2. Fii intotdeauna atent la greutatea autoturismului.

Masina nu trebuie sa fie o debara. Tine cu tine doar lucrurile care iti sunt folositoare ori utile in cazuri de urgenta. Orice greutate in plus va creste automat consumul de carburant

3. Bucura-te de avantajele oferite de pilotul automat.

Pilotul automat este o functie a masinii care permite setarea unei viteze de croaziera si accelerarea / decelerarea din doua butoane aflate pe volanul autoturismului. Este utila si simplu de folosit, iar consumul masinii poate scadea si cu 3% fata de consumul obisnuit in functie de anumite criterii.

Din pacate doar masinile mai noi sunt dotatate cu pilot automat, iar acesta poate fi folosit doar in treptele superioare de viteza.

4. Schimba adecvat treptele de viteza

Cu alte cuvinte, indiferent de ce autoturism ai, nu merge cu masina turata ori subturata daca iti doresti sa obtii mai putin consum de carburant. Incearca sa mentii constant numarul de turatii pe minut si sa accelerezi domol astfel incat sa pompeze cat mai putin combustibil in motor.

5. Cauta intotdeauna cele mai bune preturi de carburant.

Fie ca folosesti aplicatii, site-uri ori esti pur si simplu atent la preturi, incearca sa afli intotdeauna care benzinarie are cele mai mici preturi. Nu te lasa totusi pacalit; daca benzinaria cu pretul cel mai avantajos se afla la 10 kilometri departare de tine, alimenteaza-ti autoturismul de la cea mai apropiata statie, chiar daca pretul este ceva mai piperat.

6. Nu opri motorul la semafor daca nu ai stop&go.

Stop&go este o tehnologie relativ noua care permite oprirea motorului la semafor si pornirea lui imediata. Tehnologia a fost implementata pentru a reduce nivelul de noxe, consumul de carburant si chiar zgomotul infernal din trafic.

Ideea e simpla: daca autoturismul tau nu este dotat cu o astfel de tehnologie, nu-ti opri motorul la semafor intrucat acesta consuma mai mult carburant atunci cand este repornit decat in scurtele secunde in care a stat oprit.

7. Da drumul sistemului de climatizare doar pe distante lungi.

Acest lucru te invata si la scoala de soferi, pe distante lungi e bine sa utilizezi clima iar pe distante scurte e bine sa stai cu geamul deschis. Motivul pentru care acest lucru apare ca o recomandare generala este acela ca sistemul de climatizare adauga consumului automobilului aproximativ 1L /100km atunci cand functioneaza.

8. Ai grija sa nu existe probleme tehnice.

Problemele de natura mecanica pot creste si ele consumul de carburant, prin urmare incearca sa iti pastrezi masina intr-o forma cat mai buna.

Tot la acest subtitlu putem vorbi si de optimizarea electrica a motorului, adica  adaugarea unui chip tuning care aduce anumite moficari masinii cum ar fi cresterea numarului de CP ori scaderea procentajului de litrii consumati la suta de kilometri.

9. Foloseste cauciucurile potrivite si fa presiunea corect.

Cauciucurile pot influenta si ele consumul de carburant. Pentru a afla mai multe informatii despre acest subiect te invitam sa citesti si articolele noastre precedente „Cele mai bune cauciucuri de vara”, raport calitate/pret si „Cum stabilesti corect presiunea din pneuri”.

One thought on “9 trucuri sa obtii mai putin consum de carburant

  1. Pingback: 3 semne ca ai devenit un sofer cu experienta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *