aplicatii pentru telefon

10 aplicatii pentru telefon utile soferilor

Telefoanele mobile ori tabletele au devenit parte din viața noastră. Le folosim zilnic, obișnuim să le schimbăm la intervale mici de timp în favoarea unor device-uri mai performante și le încărcăm memoria cu zeci de aplicații. Să vedem în continuare zece dintre aceste aplicații și în ce fel ajută șoferii.

Gropometru

Gropometrul te ajută să înregistrezi gropile din carosabil. În timp ce conduci mașina, aplicația mobilă colectează date despre starea drumului pe care mergi. Utilizatorii Gropometrului înregistrează gropile care sunt identificate de accelerometrul și GPS-ul integrat în telefonul mobil, iar gropile sunt salvate pe server pentru a fi analizate și afișate pe o hartă.

Școala auto

Aplicația este foarte utilă cursanților înscriși pentru obținerea carnetului de șofer. Pe lângă chestionarele propriu-zise, aplicația mai conține și codul rutier, măsuri de prim ajutor, tehnici de conducere ecologică și un ghid de micanică. Există destul de multe aplicații în genul acesta, așa că nu vom oferi numele vreunui developer.

Taxa de poluare auto

Aplicația folosește un algoritm matematic cu ajutorul căruia este calculat pe loc valoarea taxei auto. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți manual datele mașinii dumneavoastră, iar mai apoi să apăsați butonul ”calculează”, situat în partea de jos. La fel ca și în cazul aplicației mai sus menționată, aceasta este disponibilă la mai mulți developeri.

Google Maps

Știm cu toții uitilitatea acesti aplicații dezvoltate în permanenț de Google. Recomandarea noastră este ca orice șofer să aibă această aplicație downloadată.

Mașina mea

Developerul acestei aplicații pentru telefon notează în descrierea din magazinul virtual că ”Aplicația funcționează ca un asistent personal și reprezintă un instrument extrem de util tuturor proprietarilor de mașini din România.” Aplicația vă reamintește atunci când  expiră perioadele contractuale ale autoturismului dumneavoastră.

Redescoperă România

Această aplicație este finanțată de către Petrom și cu ajutorul ei găsești cele mai cunoscute destinații și obiective turistice din țară. De asemenea, aplicația oferă posibilitatea de a organiza destinațiile din România în liste personale cu locuri pe care doriți să le vizitați ori locuri vizitate.

CarburantGPS

CarburantGPS este o aplicație care arată benzinările și prețurile lor din România. Prețurile sunt întotdeauna din comunitatea utilizatorilor.

SMS Parking România

Aplicația este cofinanțată de către Vodafone România și vine chiar preinstalată la unele telefoane. Aceasta funcționează în momentul de față în 12 orașe mari din România și poate fi folosită pentru a rezerva un loc de parcare dintr-un oraș în altul, iar plata o faci direct de pe telefon.

Car Camera

Aplicația a fost concepută special pentru șoferii din România și te anunță în timp real cum este traseul pe care vei merge, dacă există puncte de control, camere radar, drumuri închise și-asa mai departe. Aplicația a fost dezvoltată de domnul Adrian Pîrvulescu.

Radare RO

Ultima, dar cu siguranță cel puțin la fel de importantă ca celelalte aplicații menționate mai sus, se găsește sub numele de ”car camera” și poate fi downloadată atât de la devolperi români, cât și străini. Spre deosebire de camele video obișnuită disponibilă pe divice-ul dumneavoastră, aplicația înregistrează în timpul filmării viteza care o aveți, alături de ruta pe care o parcurgeți.

Toate aplicațiile prezentate în acest articol au fost disponibile gratuit în momentul scrierii articolului.

Aplicațiile prezentate sunt disponibile atât pe  Apple Store, cât ți pe Google Play. Echipa Ityres nu încurajează folosirea acestor aplicații ori a telefonului mobil în timpul condusului.

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *