Sfaturi cumpărare autoturism second hand

Cumperi un autoturism second hand? Iata de ce trebuie sa tii cont!

Cumpărarea unui autoturism, fie el nou sau second hand, reprezintă o etapă importantă pentru fiecare dintre noi.  Articolul de astăzi este dedicat persoanelor care s-au decis să își cumpere un autoturism second hand.

Vom prezenta câteva aspecte importante pentru a evita situațiile în care comercianții neautorizați încearcă să vă păcălească.

Sfaturi cumpărare autoturism second hand

Evită pe cât posibil persoanele care nu par de încredere

Înainte de a trece mai departe, trebuie să ții cont de cel mai important sfat. Dacă îți cumperi un autoturism second hand, încearcă să îl iei fie de la o persoană care își vinde propriul autoturism, fie de la un dealer autorizat.

Vânzătorii neautorizați care se ocupă cu tranzacțiile auto ar trebui să reprezinte ultima ta variantă, deoarece aceștia urmăresc întotdeauna propriul interes.

Verifică persoana de la care cumperi

Chiar dacă vânzătorul se recomandă a fi un familist convins, care a folosit mașina o perioadă scurtă de timp, nu te lăsa dus de nas. Pentru a-l verifica, tot ce trebuie să faci este să-i introduci numărul de telefon pe Google sau să intri direct din site la celelalte anunțuri ale lui.

Dacă persoana respectivă mai dețin 10 anunțuri auto, toate cu o descriere asemănătoare, ar trebui să-ți pui câteva semne de întrebare dacă într-adevăr vânzătorul este sincer cu tine sau nu.

Ia cu tine un mecanic

Să zicem că vânzătorul te-a convins și ați stabilit de comun acord un loc în care te poți uita îndeaproape la respectivul autoturism second hand. Sfatul nostru este să nu te duci singur, ci să iei cu tine o persoană de încredere care se pricepe la mașini, de preferat un mecanic.

Dacă poți stabili datele întâlnirii, încearcă să o programezi pe timpul zilei, deoarece lumina soarelui pune în evidență orice imperfecțiuni, cum ar fi zgârieturile de pe suprafețele fine sau crăpăturile din fibra de sticlă.

Fii atent la detalii

În cazul în care vânzătorul a spus că mașina are 30.000 de km reali, dar atunci când îi vezi interiorul constați cu uimire că volanul, butonul de cruise control, schimbătorul ori frâna de mână par degradate, ar trebui să ceri o explicație.

Verifică mașina într-un service autorizat sau la reprezentanță

Ia-ți toate măsurile de precauție. Chiar dacă totul pare a fi în regulă, programează mașina pentru o inspecție tehnică integrală la un service auto autorizat ori la reprezentață. Aici vei afla dacă mașina a fost implicată într-un accident serios, dacă i s-au făcut la timp reviziile și cel mai imporatant, dacă numărul de kilometri parcurși coincide cu cel specificat de vânzător.

Verifică-i cauciucurile

Dacă îți cumperi mașina în sezonul rece, verifică dacă are cauciucuri de iarnă sau dacă sunt tocite. Dacă nu ți-ai echipat încă autoturismul cu cauciucuri de iarnă, ar fi bine să o faci cât mai repede. Magazinul nostru deține în stoc o gamă variată de branduri și modele, adaptate nevoilor dumneavoastră. În această perioadă orice comandă plasată pe site va beneficia de transport gratuit.

Presupunând că ești în căutarea unui autoturism second hand, există mari șane ca în acest timp să îți vinzi vechea ta mașina, tocmai de accea îți recomandăm să parcurgi și unul din articolele noastre precedente,  8 sfaturi pentru vânzare automobil.

O săptămână plăcută tuturor!

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *