pregatirea masinii inainte de concediu

Sfaturi pentru pregatirea masinii inainte de concediu

Chiar dacă vara începe ușor să-și piardă din drepturi, perioada vacanțelor este abia la început, mulți dintre români luându-și concediu de odihnă abia la începutul lunii septembrie.

Principalele motive pentru care aleg să facă acest lucru sunt destul de întemeiate, cazarea este mai ieftină, camerele se găsesc mai repede, drumurile sunt mai puțin aglomerate iar în stațiuni este ceva mai multă liniște față de obicei. Întrucât pregatirea masinii nu este o treabă ușoară, să vedem în continuare ce este de făcut înainte de a pleca la drum.

Sfaturi pentru pregatirea masinii

Verifică presiunea și starea anvelopelor

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați presiunea anvelopelor și starea în care se află cauciucurile autoturismului dumneavoastră. Pentru a afla tot ce trebuie despre presiunea din roți și despre cum se stabileșete valoarea optimă a acesteia, citiți articolul nostru din luna iunie despre cum stabilești corect presiunea din pneuri.

Nu uita să verifici cu această ocazie și starea în care se află roata de rezervă.  Dacă roata de rezervă din portbagaj este dezumflată duceți-o la vulzanicare sau faceți rost de altă roată de rezervă.

Trusa de prim ajutor

Verifica înainte de plecare dacă trusta ta de prim ajutor are tot ce îi trebuie. Completează trusa cu ceea ce îi lipsește, iar în spațiul rămas liber pune pastile folositoare ori mai multă vată.

Starea tehnică a mașinii

Aici includem verificarea nivelului de ulei, lichidiul de răcire, luminile față-spate, sistemul de frânare, chiar și lichidul de parbriz. Toate trebuiesc verificate înainte de a pune bagajele în mașina și de a pleca la drum.

Accesorizați-vă mașina corespunzător

Accesoriziați-vă mașina corespunzător, printre accesoriile de uz de general amintim șufa în caz de remorcare, cablurile cu care puteți reporni bateria mașinii, mănuși și o trusă de scule. Dacă plecați cu mașina într-o zonă cu condiții meteo dificile cum ar fi zăpadă sau polei, nu uitați de lanțurile antiderapante.

Alte lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare in procesul pentru pregatirea masinii:

  • Dacă nu ai rovinietă, nu uita să-ți iei.
  • Pune întotdeauna mai mult combustibil decât ai calculat.
  • Țineți în trorbedoul mașinii mâncare ușuoară cu care puteți stăpânii foame celor mici.
  • Transportați animalele de companie în cuști speciale.
  • Dacă mergeți mult timp prin soare, cumpărați parasolare pentru geamurile lateral-spate.

Acestea au fost sfaturile de săptămâna asta, pentru pregatirea masinii sperăm să vină în ajutorul vostru, până data viitoare echipa iTyres urează cititorilor care pleacă în vacanță, concediu plăcut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *