anvelope iarna sarbatoro

Anvelope de iarna pentru sarbatori si excursii

Sarbatorile de iarna sunt foarte distractive. Deci, cu cat ajungi mai devreme la destinatie, cu atat mai repede vei incepe sa te distrezi. Doar asigurati-va ca sunteti constient de provocarile unice care pot aparea in excursiile la munte. Un set de anvelope de iarna sunt critice pentru siguranta la volan.

Ce ar trebui sa verific?

In primul rand, verificati daca totul functioneaza corect si daca anvelopele sunt potrivite pentru calatorie. Puteti vedea daca veti avea nevoie de anvelope de iarna la destinatie. Verificarile esentiale includ luminile, stergatoarele si bateria.

In al doilea rand, si acest lucru este foarte important, cititi despre legile locale in cazul in care mergeti in afara tarii. Nu presupuneti ca sunt aceleasi in toata Europa.

Anvelope de iarna – nelipsite din orice excursie la munte

Cum ar trebui sa incarc masina?

Este foarte important sa nu depasiti sarcina maxima si sa mentineti greutatea echilibrata. Asigurati-va ca soferul are vizibilitate clara prin geamul din spate. In ceea ce priveste stivuirea bagajelor, amintiti-va ca bagajele se pot deplasa daca franati brusc. Prin urmare, va recomandam sa incarcati mai intai bagajele grele si, ori de cate ori este posibil, sa le ancorati. Bagajul mai usor se poate aseza apoi deasupra acestuia. Un sfat bun este sa puneti hainele si jucariile moi in pungi vidate pentru a reduce volumul.

Daca conduceti in munti, probabil ca veti intalni o multime de tuneluri. Aveti mare grija sa respectati limita de viteza si sa conduceti la o distanta sigura in spatele masinii din fata.
Daca ati intrat deja in sezonul rece, cel mai bine este sa aveti anvelope de iarna. Acestea va vor scuti de numeroase probleme cauzate de ninsoare si drumuri inghetate. In special in cazul calatoriilor cu familia, este important sa nu ne asumam riscuri.

Amintiti-va si ca poate fi necesar sa va pastrati ochelarii de soare la indemana. Desi este iarna, s-ar putea sa fie soare foarte stralucitor si zapada alba.
Aveti grija sporita atunci cand conduceti peste poduri si pasaje supraterane sau de-a lungul drumurilor forestiere dense. Acestea sunt cele mai susceptibile la gheata, asa ca mentineti viteza redusa si distantele de franare mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *