Depozitare sau stocare anvelopelor de iarna

Unde pot fi depozitate anvelopele de iarna? Aceasta este o intrebare pe care poate nu toata lumea si-o pune, insa starea anvelopelor este un lucru important pentru orice sofer. In cele ce urmeaza vom discuta despre modurile in care putem stoca anvelope de iarna.

Dupa cum bine stim, acestea trebuie inlocuite odata cu venirea sezonului cald. Odata cu venirea primaverii, atunci cand se usuca pavajul, o pereche de anvelope de iarna se poate uza mult mai rapid. Din acest motiv, ele trebuie inlocuite cu anvelopele de vara iar cele vechi depozitate intr-un loc racoros si uscat, cum ar fi un subsol sau o debara. Depozitarea de anvelope de iarna intr-un garaj obisnuit sau o magazie le poate deteriora din cauza caldurii extreme si a umiditatii ridicate.

Sfaturi de stocare anvelope de iarna

Asadar, spalati intotdeauna anvelopele dupa sezonul rece. Anvelopele pot fi depozitate vertical sau stivuite, insa pentru siguranta, nu le stivuiti prea sus. Daca nu sunt montate pe jante permanente, nu le agatati de carlige.

Pastrati-le in pungi etanse pentru a ajuta la pastrarea uleiurilor in cauciuc. Poate nu considerati ca este un aspect important, insa anvelopele trebuie sa isi mentina elasticitatea. Astfel, asigurati-va ca ele sunt stocate corespunzator.

depozitare anvelope iarna

Doamna din imagine nu pare sa aiba nevoie de ajutor in depozitarea anvelopelorl… 🙂

Evitati sa le depozitati langa o soba, un calorifer sau un radiator. Luand in considerare cele mentionate mai sus, este important sa pastram anvelopele intr-un loc rece si ferit de lumina.

La aproximativ 7 C si mai putin, cauciucul pentru anvelopele all-season si de vara incepe sa se intareasca, reducandu-si drastic capacitatea de aderenta cu drumul. Anvelopele specifice pentru iarna sunt formulate pentru a continua sa ofere flexibilitate, chiar si in medii sub zero C.

Anvelopele de iarna au lamele mai adanci si mai raspandite sau fante subtiri taiate orizontal pe suprafata. Ele sunt concepute pentru a crea mai multa miscare si, in esenta, „musca” din gheata, precum si pe orice zapada care s-ar putea agata de ele.

Speram ca aceste informatii o sa va fie folositoare si le veti avea in considerare atunci cand schimbati anvelopele de iarna si va ganditi cum si unde sa faceti procesul de stocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *