anvelope bune pentru furia la volan

Anvelope bune, injuraturi la volan si toleranta in trafic.

Aproape toata lumea a experimentat, la un moment sau altul, momente de furie in trafic. Cand vine vorba de injuraturi la volan si toleranta in trafic, problema este una comuna. Ne-a intrat in fata un alt sofer, stam in spatele unui vehicul lent sau suntem victimele furiei altor oameni Orice poate declansa acea frustrare neasteptata.

Unii oameni, totusi, considera ca furia depaseste simpla iritare si devine o ingrijorare mai serioasa pe drum. Aproximativ 33% dintre accidentele care implica erori ale soferului isi pot gasi sursa in furia rutiera. Orice problema legate de anvelope, motor sau altele pot sa atenueze starea. Viteza excesiva, franarea in fata altui sofer sau chiar lovirea intentionata a unei masini. Conducerea agresiva, care ar putea include furia rutiera, reprezinta pana la 56F% din accidentele auto produse in fiecare an.

Aceste simptome ale furiei rutiere provoaca, in general, putin rau celorlalti soferi. Ele ofera soferilor o modalitate relativ sigura de a-si manifesta frustrarea fara a pune pe nimeni altcineva in pericol. Din pacate, furia rutiera escaladeaza adesea rapid. Un sofer furios poate declansa un altul cu un raspuns furios. Orice subiect legat de injuraturi la volan si toleranta in trafic trebuie tratat cu maxima importanta.

Care sunt riscurile asa zisului “road rage”?

Furia poate afecta timpul de raspuns. Este posibil ca oamenii suparati sa aiba raspunsuri incetinite. Intr-un vehicul care circula cu o viteza mare, raspunsul imediat ramane critic pentru a evita accidentele. Aici un set de anvelope bune si airbag-uri functionale, precum si purtarea centurii sunt esentiale. Deoarece multi soferi furiosi aleg sa accelereze, reflexele trebuie sa fie la fel de rapide.

Evitati sa faceti gesturi sau semnale inapoi. Nu faceti gesturi nepoliticoase sau obscene fata de celalalt sofer.. Aceste gesturi grosolane pot creste furia rutiera si pot creste sansele ca celalalt sofer sa ia o decizie prosteasca care ar putea provoca un accident.

Cand observati ca un sofer se comporta agresiv, faceti tot posibilul pentru a iesi din calea lui. Schimbati benzile si lasati-l sa treaca inaintea dvs. Daca este necesar, trageti pe marginea drumului si lasati-l sa treaca. Luati in considerare schimbarea traseului: luati o iesire diferita decat v-ati propus, de exemplu, pentru a va ajuta sa scapati de soferul agresiv.

In concluzie, furia la volan ne afecteaza mai mult decat un set de anvelope defecte sau benzina insuficienta. Aceasta cauzeaza victime si ne distrage atentia cand conducem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *