Urări și Mesaje Pentru Drum Bun și Călătorii cu Mașina Nouă

Fie că sunteți pe punctul de a începe o aventură cu mașina nouă sau vă pregătiți pentru o călătorie lungă, cu siguranță veți aprecia câteva cuvinte bune și încurajătoare. În acest articol, vom explora diferite tipuri de urări și mesaje pentru a adăuga o notă specială experiențelor voastre legate de mașini și călătorii.

Când vine vorba de călătorii cu mașina sau de achiziționarea unei mașini noi, urările și mesajele pot aduce un strop de bucurie, încurajare și optimism în viața șoferilor.

Evident, întotdeauna recomandăm anvelope pentru drum lung, înainte de toate.

Continue reading

Cele mai bune camionete noi de preluare din 2023 și 2024

Astăzi, camionetele nu mai sunt doar vehicule de lucru, ci și mașini de lux, performante înalte și croazieristice confortabile. Există încă modele de camionete cu o configurație de bază, dar acestea nu mai sunt figurile de marcă ale camionetelor obișnuite. Să le atribuim (sau să le dăm vina) faptului că consumatorii de camionete așteaptă ca aceste mașini să facă mult mai mult decât doar să tracteze și să transporte încărcături grele. Mai degrabă, camionetele moderne trebuie să îndeplinească și roluri asociate de obicei cu mașinile de familie și mașinile de lux.

De ce să ai două vehicule pentru diferite sarcini când poți avea unul capabil să le îndeplinească pe amândouă?

Cu toate acestea, nu toate camionetele se adresează aceluiași cumpărător. Cei care doresc să tracteze încărcături grele vor dori să ia în considerare o camionetă jumătate de tonă, dacă nu și una mai puternică cu trei sferturi sau o tonă întreagă. Locuitorii orașului, între timp, ar putea să caute ceva mai mic, cum ar fi o camionetă de dimensiuni medii sau compacte, acestea din urmă tind să ofere manevrabilitate asemănătoare cu cea a mașinilor și eficiență în combustibil, în defavoarea capacităților de remorcare și încărcare grele.

Apoi, există camionetele orientate spre performanță, cum ar fi Ford F-150 Raptor și Ram 1500 TRX. Aceste fiare prezintă componente de suspensie pregătite pentru off-road, o cantitate mare de putere și destul spațiu la sol pentru a se ocupa de cele mai grele trasee și cele mai înalte borduri din parcări.

În multe feluri, camionetele sunt asemănătoare cu cuțitele de bucătărie: alegerea celei potrivite pentru o anumită sarcină face ca finalizarea sarcinii să fie mult mai ușoară. De aceea, am trecut aceste camionete prin regimul nostru de testare exhaustiv. Pentru că, să recunoaștem, nu vrei să descoperi că cuțitul de utilitate pe care l-ai cumpărat pentru a tăia grăsimea de pe o felie groasă de mușchi de vită este de fapt puțin mai mult decât un cuțit pentru pâine.

Camionetele de pe lista noastră Editors’ Choice pentru 2023 sunt cele mai bune dintre cele mai bune. Nu toate sunt făcute pentru a îndeplini aceleași sarcini, dar aceste camionete sunt cele mai bune instrumente pentru a aborda o multitudine de sarcini.

Iată cele mai bune camionete pentru alți ani de model:

Compact: Ford Maverick
Chiar dacă nu pare, Ford Maverick din 2023 este o camionetă puternică care își câștigă locul alături de Ranger și F-150 datorită unui design inovator și utilitate surprinzătoare. Motorul standard este un sistem hibrid eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și tracțiune față, dar există și o opțiune cu motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri și tracțiune integrală. Capacitatea de încărcare este mai mult decât suficientă pentru necesitățile de îmbunătățire a casei pe parcursul unui weekend, iar Maverick poate fi echipat pentru a remorca până la 4000 de euro.

Platforma sa este comună cu SUV-ul Bronco Sport și are patru uși și un interior destul de spațios, cu mai multe soluții inteligente de depozitare. Cu toate acestea, spre deosebire de versiunea dietetică a Bronco, camioneta Maverick a obținut un loc pe lista noastră de cele mai bune 10 camionete și SUV-uri pentru 2023.

Singura sa competiție în clasa recent revitalizată a camionetelor compacte este Hyundai Santa Cruz, iar deși această camionetă poate trage mai mult și oferă mai multe caracteristici de lux, costă și are o benă mai mică.

Compact: Hyundai Santa Cruz
Fie că 2023 Hyundai Santa Cruz se încadrează sau nu în categoria adevăratelor pickup-uri rămâne dezbătut, dar designul său distinctiv și cutia utilă sunt incontestabile. Desigur, există camionete mid-size care pot remorca mai mult – capacitatea maximă a lui Hyundai este de 5000 de lire – și care se comportă mai bine în noroi și pe drumuri stâncoase. Dar Santa Cruz nu încearcă să imite acele camionete înfuriate, care mănâncă trasee și sunt folosite pe șantiere. În schimb, gândește-te la el ca la un SUV compact Hyundai Tucson cu o platformă de camionetă.

În fond, cele două modele împărtășesc o platformă și trenuri de rulare. Gama de motoare include un motor cu patru cilindri subdimensionat de 191 CP și un motor turbo cu patru cilindri opțional de 281 CP, care îmbunătățește performanțele lui Santa Cruz. În timp ce motorul mai slab este disponibil cu tracțiune față sau integrală, motorul mai puternic vine doar cu tracțiune integrală; este rezervat pentru cele două nivele superioare de echipare.

Sel Premium și Limited au cea mai bună tehnologie și cele mai frumoase interioare, dar schimbă mai puține controale fizice pentru butoane touchscreen mai puțin convenabile și sunt considerabil mai scumpe decât modelele mai simple. În continuare, Santa Cruz din 2023 strălucește prin echilibrul său între funcționalitate și personalitatea plăcută la condus.

Mașină de dimensiuni medii: Honda Ridgeline
Pickup-ul de dimensiuni medii Honda Ridgeline este diferit. Spre deosebire de rivalii săi tradiționali pe șasiu, cum ar fi Chevy Colorado sau Toyota Tacoma, Ridgeline este un vehicul “unibody” – adică nu are un cadru separat. Partajați bazele sale cu SUV-ul Honda Pilot cu trei rânduri, ceea ce este evident atunci când îl conduceți. Această construcție neobișnuită îi oferă lui Ridgeline confortul de condus al unui SUV, amestecat cu remorcare și cu o platformă de încărcare mai mică, asemănătoare unui camion.

Deși acest lucru reduce capacitatea sa off-road în comparație cu cele mai agresive modele din concurență, Ridgeline face o impresie excelentă în jungla urbana. Oferta exclusiv ca o mașină cu patru uși și o platformă de încărcare de cinci picioare, Ridgeline este propulsat de un plăcut V-6 de 280 de cai putere, cu o transmisie automată cu nouă trepte. Tracțiunea integrală este standard. Din spatele volanului, niciodată nu veți bănui că conduceți un pickup, ceea ce este exact motivul pentru care a câștigat de mai multe ori premiul Editors ‘Choice.

Maşină electrică de dimensiuni medii: Rivian R1T
Startup-ul tech Rivian nu a fost prima companie care să producă un pick-up electric, dar design-ul ingenios şi performanţa impresionantă a lui R1T pentru anul 2023 i-au adus un loc pe lista noastră cu cele mai bune zece camionete şi SUV-uri pentru 2023. Fiind cu puţin mai mare decât un Ford Ranger, R1T este propulsat de două sau patru motoare electrice, în funcţie de model, cel mai puternic ajungând la o putere de 835 de cai putere, fapt care permite o remorcă maximă de până la 11.000 de lire.

Dimensiunea sa compactă îl face uşor de manevrat în locurile înguste, spre deosebire de modelele de dimensiuni complete, precum Ford F-150 Lightning şi GMC Hummer EV SUT. Cabina lui Rivian este dotată cu caracteristici de lux şi o mulţime de tehnologie, inclusiv un sistem de infotainment mare de 16,0 inci şi un afişaj digital separat.

Am avut plăcerea să testăm R1T în ambele medii – atât pe drum cât şi în afara lui şi, în ultimul dintre cele două, camioneta a fost ajutată de suspensia sa aerodinamică ajustabilă standard, de anvelopele pentru orice teren disponibile şi de un scut de caroserie opţional din fibră de carbon. Există un preţ pentru toată această grozăvie, însă, indiferent cum îl configuraţi, R1T este o maşină scumpă, dar aşa sunt şi rivalii săi.

Mărime completă: Ford F-150
Când te gândești la o “pickup truck”, probabil că îți vine în minte Ford F-150. Cel mai bine vândut model dintr-o perioadă îndelungată s-a dezvoltat în era modernă cu un corp de aluminiu, tracțiune turbo, opțiune hibrid și o variantă complet electrică – revizuită separat – și cu toată tehnologia de top a Ford.

Dacă vrei o camionetă de lucru, modelul de bază XL are tot ce îți trebuie și nimic ce nu ai nevoie, dar urcă pe treptele de echipare și vei găsi o listă tot mai lungă de caracteristici dorite – și, bineînțeles, etichete de preț pe măsură. Pentru cei care vor să se aventurieze în sălbăticie, există modelul plin de energie Tremor, în timp ce modelele de lux Platinum și Limited răsfăță ocupanții cu luxul specific Lincoln.

F-150 nu se deplasează la fel de bine ca Ram 1500 sau nu se manevrează la fel de bine ca Chevy Silverado, dar este foarte capabil, multi-configurabil și complet competitiv. Cu alte cuvinte, este suficient de realizat încât să genereze loialitatea care l-a menținut în vârful clasamentelor de vânzări an de an.

Mărime completă: Ford F-150 Raptor
Ford F-150 Raptor este un camion trofeu SCORE off-road care trăiește într-o lume asfaltată. Are aripioare extra-lățite, suspensie de călătorie lungă, anvelope mari și un comportament de înaltă performanță al unui camion de curse Baja-bashing. A obținut chiar un loc pe lista noastră de cele mai bune camioane și SUV-uri pentru anul 2023. Majoritatea Raptorilor sunt propulsați de un V-6 twin-turbo de 450 CP montat pe o transmisie automată cu 10 trepte și vor rămâne așa și în 2023.

Cu toate acestea, un Raptor R și mai sălbatic și mai puternic vine pentru 2023, utilizând o versiune de 700 CP a motorului V-8 supraalimentat de 5,2 litri al lui Mustang Shelby GT500, care în cele din urmă va oferi ceva intimidant de respirat al lui Ram TRX de 702 CP. În timp ce R-ul vine standard cu anvelope BFGoodrich K02 de 37 de inci, anvelopele standard pentru modelele V-6 twin-turbo măsoară 35 de inci, dar cele de 37 de inci sunt opționale. În ciuda enormității Raptors, are una dintre cele mai netede plimbări pe care le-am experimentat într-un pickup de dimensiuni mari.

Acea suspensie de călătorie lungă, care este proiectată special pentru a absorbi denivelările și săriturile de la off-roading de mare viteză, este minunat de moale și iertătoare în potholesle și pavajul denivelat de zi cu zi. În afara rocilor și dunei, faptul că montezi acest F-150 de mărime XXL pe o stradă îngustă sau într-o parcare ar putea fi cea mai mare obstacol a lui Raptor.

Full-Size: Ram 1500
Generația actuală Ram 1500 a debutat în 2019. (Predecesorul său, însă, continuă ca Ram 1500 Classic.) De atunci, segmentul camioanelor pick-up full-size a văzut intrări actualizate de la Chevrolet, Ford, GMC și Toyota. Și totuși, doar Ram sărbătorește un loc în lista noastră de cele 10 Cele mai bune Camioane și SUV-uri pentru 2023. Ram 1500 este cel mai bun și confortabil pick-up din grup.

Trei opțiuni de motor umplu lista de motoare: un V6 turbo diesel de 3,0 litri și 260 CP, un V6 de 3,6 litri și 305 CP și un V8 de 5,7 litri și 395 CP, toate utilizând o transmisie automată cu opt trepte. Pentru și mai multă putere, căutați Ram 1500 TRX de 702 CP, revizuit separat. Hayonul pliabil divizat și cutiile de marfă ale patului blocabile ale lui Ram sunt doar vârful aisbergului când vine vorba de ingeniozitatea acestui camion de o jumătate de tonă.

Ram oferă, de asemenea, sistemul de infotainment cu ecran de 12,0 inch pentru cei care doresc să se evidențieze. Cu o rată maximă de remorcare impresionantă de 12.750 de lire sterline și o mare preferință pentru lux, Ram 1500 este pick-up-ul nostru full-size preferat disponibil astăzi.

Mărimea completă: Ram 1500 TRX
Zmeii sunt creaturi populare în folclor, dar ținând cont că Ram 1500 TRX, câștigător al premiului 10Best, respiră foc și are suficientă suspensie pentru a sari peste cele mai multe castele, am argumenta că iguanele gigantice zburătoare sunt, de fapt, reale. TRX-ul poate înghiți mile off-road mai rapid decât majoritatea, fiind cel mai rapid camion cu benzină pe care l-am testat vreodată: monstrul de 702 CP a zburat la 60 mph în doar 3,7 secunde.

Asta înseamnă că, în ciuda greutății sale de 6800 de lire, poate învinge un Porsche 718 Cayman GT4 până la următorul semafor. Zilele când era în vârful lanțului trofic sunt numărate, însă, deoarece anul acesta va apărea un prădător natural de peste 700 CP din partea Ford, numit Raptor R. În rest, dominația TRX-ului este doar contestată de traficul urban, locurile de parcare de dimensiuni normale și vizitele la benzinărie care golesc portofelele ca într-un jaf.

Pentru a hrăni motorul său puternic supraalimentat de 6,2 litri V-8, TRX-ul are, practic, dușuri pentru injectoarele de combustibil, dar, oh baby, apa este caldă.

Mașină electrică full-size: Ford F-150 Lightning
Cântă la maxim sistemul audio al lui Ford F-150 Lightning din 2023 și ai putea să nu observi că această camionetă este alimentată de energie electrică. Cu beat-ul sunând puternic, nu ai observa absența sunetului motorului de benzină. Dar apasă pedala de accelerație și vei ști că Lightning nu este un simplu F-150 pe benzină; cuplul masiv instantaneu al motoarelor electrice te va arunca în scaun ca și cum ai fi fost lovit din spate de un Peterbilt.

În rest, Lightning oferă aproape tot ceea ce oferă F-150-ul standard într-un ambalaj care este aproape o imagine oglindită. În interior și exterior, Lightning arată ca orice alt F-150 – deși, desigur, este complet diferit sub caroserie. Toate modelele vin cu două motoare electrice alimentate de două baterii. Cu bateria Extended-Range mai mare, trenul de rulare produce impresionantul 580 cai putere, iar cu ea, Lightning a accelerat până la 60 mph în doar 4,0 secunde pe pista noastră de testare.

Autonomia estimată de EPA variază între 230 mile cu bateria de bază și 320 mile cu cea mai mare, dar tracțiunea unei remorci epuizează rapid bateria și necesită opriri frecvente pentru încărcare. Această dezavantajare este comună printre camionetele electrice, iar rivalii precum GMC Hummer EV SUT și Rivian R1T nu se descurcă mai bine.

Dar dacă ești proprietar de camionetă și remorci doar ocazional sau pe distanțe scurte, F-150 Lightning îți va servi foarte bine nevoile. Este un cai putere electric care poate fi echipat în diferite moduri, toate având câteva compromisuri în comparație cu F-150-ul standard pe benzină.

Putere mare: Ram HD
Camionetele uriașe 2500 și 3500 HD sunt regii dealului pentru marca Ram atunci când vine vorba de capacitatea maximă de remorcare. Când este echipat cu motorul diesel inline-six de înaltă performanță de 400 CP Cummins, Ram 3500 poate trage până la 37.090 de lire, datorită cuplului disponibil uimitor de 1075 de livre-picioare.

Când este echipat cu motorul standard Hemi V-8 de 410 CP, Ram HD tot produce suficiente numere pentru a concura cu rivalii precum camionetele Chevrolet Silverado HD și Ford Super Duty. În timp ce Ram-ul greu este abundent de musculos, viața este puțin mai puțin carnă și cartofi din scaunul șoferului. La fel ca și cu camioneta Ram 1500 de dimensiuni mari de jumătate de tonă, modelele 2500 și 3500 oferă un interior rafinat, având în vedere confortul.

Modelele Power Wagon și Rebel orientate spre off-road sunt locul unde munca și aventura se întâlnesc, deoarece ambele oferă plăci de protecție, suspensii all-terrain și anvelope pentru noroi și off-road.

Ce sunt anvelopele all-season și sunt potrivite pentru tine?

Cumpărarea de anvelope pentru un vehicul poate fi o afacere complicată. Între evaluările rezistenței la uzură a benzii de rulare, evaluările vitezei, recomandările de temperatură și dimensiuni, este dificil să determinăm ce anvelopă este cea mai potrivită pentru un anumit vehicul și regiune geografică.
Continue reading

Cele mai bune autoturisme hibride noi ale anilor 2023 și 2024

Să recunoaștem, SUV-urile pot să nu ofere aceeași plăcere în condus ca un automobil echivalent, dar aceste vehicule înalte și grele cu hayon la înălțime sunt cu siguranță mult mai ușor de utilizat atunci când trebuie să transportăm pasageri și bagaje în același timp. Este o alegere inteligentă, chiar dacă nu este una extrem de interesantă. Dar nu ar trebui ca viața să ofere puțină emoție din când în când?
Continue reading

Cele mai bune coupe-uri noi din 2023 și 2024

După cum caracterizează și numele, stilul de caroserie coupe acoperă o gamă largă de modele, incluzând atât mașini sport autentice precum Toyota GR Supra și Porsche 911, cât și grand tourismele ca BMW seria 8 și Lexus LC. Toate coupe-urile pot avea același nivel de (im)practicabilitate, dar subgrupurile diferite variază în ceea ce privește nivelul de implicare a șoferului, stabilitatea dinamică și confortul pasagerilor oferite.
Continue reading

Mașini de lux full-size 2023: de la cea mai slabă cea mai bună

Nu este nimic modest în a sta în trafic într-un sedan de 2 metri, care costă de patru ori mai mult decât ce câștigă majoritatea oamenilor într-un an, mai ales când mașina începe să-ți maseze umerii. Desigur, pentru unele persoane, este doar vorba de bani. Și deși există mai puține modele în această listă de mașini de lux de dimensiuni mari decât pini într-o sală de bowling, cele mai promițătoare opțiuni sunt greu de doborât.
Continue reading

dacia electrica spring

Cum evaluează ADAC DACIA ELECTRICĂ

A venit și rândul electricei Dacia Spring. ADAC o pune la încercare! (sursă poză: Alexander Migl, Dacia Spring,  wikipedia )

Te-ai săturat de aglomerația din oraș? Ești în căutarea unei mașini care să îți schimbe percepția asupra ceea ce înseamnă mobilitatea urbană? Iată că a sosit momentul să lăsăm deoparte discuția despre anvelope și să ne concentrăm atenția pe un alt subiect: mașinile electrice.
Continue reading

Zoe dezamageste

CUM EVALUEAZĂ ADAC MAȘINA ELECTRICĂ ZOE

Ce spun testele ADAc despre ZOE? Cum va influența asta vânzările micilor mașini electrice de la Renault?

Cauți un autoturism nou, cu un design modern și dinamic? Te gândești că poate o mașină mică, electrică este alegerea potrivită ca să te strecori în aglomerația urbană? Ei bine, consider că după o sumedenie de informații oferite despre anvelope, ar fi indicat să dezbat controversatul subiect al mașinilor electrice.
Continue reading

anvelope sigure ADAC

Anvelope, siguranta pe carosabil si sfaturi de la ADAC

Să alegi anvelope pentru mașina ta pare a fi o misiune ușoară la prima vedere. Însă, dacă ții cont de factorii care îți garantează siguranța pe carosabil, iată cum, într-o secundă, lucrurile devin complicate. Tipul autoturismului, anotimpul sau stilul de a conduce influențează decisiv opțiunea de a fi adeptul unei anumite mărci.
Continue reading