Sfaturi pentru vanzare automobil

8 sfaturi pentru vanzare automobil

Mai devreme sau mai târziu este posibil să îți pui în vanzare mașina personală pentru că îți dorești să îți cumperi un automobil mai bun.

În articolul de astăzi vă vom oferi 8 sfaturi menite să accelereze procesul de vanzare al autoturismului și să reușiți să obțineți prețul dorit. Aceste trucuri sunt folosite cu precădere de dealerii auto, dar și de comercianții neautorizați care încearcă să obțină profit din comerțul cu automobile second hand.

Sfaturi pentru vanzare automobil

  • Spală mașina înainte să o fotografiezi

Curăță bine atât interiorul, cât și exterioru,l apoi fă-i poze la o rezoluție cât mai mare. Cu cât rezoluția fotografiei este mai mare, cu atât calitatea imaginii va fi una mai bună.

  • Încearcă să faci o descrierea amplă și amănunțită

Scrie în descrierea anunțului tot ce crezi că este relevant și te-ar ajuta în procesul de vanzare automobil. Poți scrie orice, de la dotări și accesorii, până la motivul pentru care ai ales să vinzi automobilul.

  • Fotografiază mașina din fiecare unghi, inclusiv din interior

Acest aspect este unul foarte important întrucât toți cumpărătorii își doresc să vadă cum se prezintă autoturismul. Recomandarea noastră este să fotografiați mașina din cel puțin 6 unghiuri diferite plus alte 2 poze din interior.

  • Postează anunțul pe mai multe site-uri

Există zeci de site-uri pe care îți poți posta anunțul în mod gratuit, așa că nu te opri la unul singur. Pe lângă site-urile de mașini, nu uita să speculezi forumurile pe care se află potențialii tăi cumpărători.

  • Folosește anunțuri plătite

Dacă îți dorești să accelerezi procesul de vanzare automobil, folosește anunțurile plătite. Cu doar 2 € pe lună îți poți tripla numărul de utilizatori care îți vizualizează anunțul și crești șansele de vanzare automobil.

  • Încadrează mașina corect în motorul de căutare al site-ului

Multe dintre site-urile actuale benefiează de un motor de căutare avansat. Asta înseamnă că în momentul în care urci anunțul pe site trebuie să îl clasifici în funcție de ce automobil ai. Dacă nu ești atent la datele pe care le introduci, riști să îți pierzi clienții deoarece aceștia caută autoturisme în funcție de anumite filtre prezente în motorul de căutare.

  • Verifică datele de contact

Ce rost are să depui atât de mult efort dacă ai greșit o cifră la numărul de telefon sau dacă ai mâncat o literă din e-mail. Verifică întotdeauna datele de contact de fiecare dată când publici un anunț.

  • Apelează la canale alternative de comunicare

Poți apela oricând și la metode offline de comunicare. Poți da un anunț într-un ziar local, poți crea un text pentru anunțurile videotext sau poți lipi anunțuri însoțite de fotografii și datele tale de contact.

Acestea au fost 8 sfaturi simple prin care puteți accelera procesul de vanzare al autoturismului dumneavoastră. Vom mai dezvolta acest subiect și în luna decembrie, când va apărea a doua parte a acestui articol.

Citiți în continuare blog-ul Ityres și vizitați secțiunea ”articole” pentru a afla și alte informații utile despre automobile, cauciucuri și șoferi. Weekend plăcut tuturor!

sursa foto: dreamstime.com

2 thoughts on “8 sfaturi pentru vanzare automobil

  1. Pingback: 8 sfaturi pentru vanzare automobil - Anvelope iTyres | Bun De Citit

  2. Pingback: Sfaturi cumparare autoturism second hand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *