soferi incepatori

8 sfaturi pentru soferi incepatori

E greu sa fii sofer, e si mai greu sa fii sofer in Romania, tocmai de aceea in articolul de astazi v-am pregatit o serie de sfaturi adresate grupului de soferi incepatori din Romania. Multe dintre acestea probabil le stiti sau mai le-ati mai auzit, in ciuda acestui lucru e bine totusi sa le acordati atentie deoarece ele vin in ajutorul dumneavoastra.

Daca aceste sfaturi vor fi aplicate cu perseverenta, iti vei forma reflexul de condus intr-un timp foarte scurt comparativ cu ceilalti soferi incepatori.

Sfaturi pentru soferi incepatori

1 Respecta regulile de circulatie

Chiar daca suna a cliseu, e unul dintre cele mai bune sfaturi pe care vi le putem oferi. Aplica tot ce ai invatat in timpul scolii de soferi si respecta cu strictete indicatoarele rutiere si marcajele de pe sosea, in acest fel vei evita orice fel de situatie neplacuta.

2 Stabileste ruta inainte de a pleca intr-o calatorie

Foloeste site-uri precum Google Maps si stabileste din timp traseul pe care vrei sa il uremezi in cazul unei calatorii. Pe langa traseul propriu-zis incearca sa stabilesti totodata cele mai apropiate benzinarii, service-uri, vulcanizari ori moteluri deoarece intotdeauna pot aparea situatii neasteptate.

Daca esti intr-o zona in care nu se poate accesa internetul cumpara o harta sau printeaza pe hartie cateva print screen-uri.

3 Exerseaza condusul

Condusul, spre deosebire de mersul pe bicicleta, se uita daca nu il practici, asa ca sfatul nostru este sa conduceti cat mai des cu putinta pentru a capata experienta. Exersati condusul in conditii meteo diferite cum ar fi pe zapada sau pe ploaie, pentru a nu fi luati prin surprindere. De asemenea conduceti pe timp de noapte pentru a va obisnui cu condtiile reduse de vizibilitate.

4 Odihneste-te

Odihna este cea mai buna prietena a soferilor, odihneste-te inainte de orice calatorie lunga. Somnul este mult mai eficient ca bauturile energizante sau cafeaua. De asemenea, nu uita ca intr-o calatorie lunga sa faci popasuri, acest lucru este recomandat chiar si in cartea de soferi.

5 Pune in practica ce ai invatat in capitolul de mecanica

Invata din timp cum se schimba o roata de rezerva sau cum se monteaza cablurile de pornire pentru baterie. Pune in practica ce ai invatat pentru a-ti forma o idee si a sti ce sa faci atunci cand este nevoie. Pentru inceput poti exersa cum sa schimbi cauciucul folosind unul din articolele noastre precedente.

6 Echipeaza-ti autoturismul

Echipeaza-ti autoturismul in functie de zona in care locuiesti si de vremea de afara. Spre exemplu, daca e iarna si te pregatesti sa pleci intr-o calatorie e bine sa ai autoturismul echipat cu cacuciucuri de iarna, lopata de zapada, nisip, cabluri de pornire, racleta, sufa, patura izoterma si chiar ratii de hrana si apa. E bine sa fii echipat deoarece intr-un moment de criza e foarte greu sa fac rost de aceste lucruri.

soferi incepatori sfaturi

7 Invata sa ai atentie distributiva

Ca sofer, atentia trebuie sa fie una din principalele tale deprinderi. In acelasi moment trebuie sa fii atent la semnele de circulatie, la ceilalti soferi din trafic, la biciclistul de pe marginea drumului si la pietonul care se angajeaza in traversarea trecerii. Atentia distributiva este sportia in momentul in care esti foarte odihnit.

8 Fii intelegator cu ceilalti soferi incepatori si implicit cu ceilalti participanti la trafic.

Incearca sa fii cat mai ingaduitor cu acestia deoarece si tu vei fi in locul loc, totusi ai grija sa nu confunzi greseala cu nesimtirea.

Sunt situtii care descurajeaza multi soferi incepatori, incercati sa nu va lasati intimidati. Atata timp cat vei exersa si vei fi perseverent nu ai de ce sa iti faci probleme, in scurt timp vei deveni unul dintre cei mai buni soferi.

Urmareste in continuare blogul Ityres pentru a afla mai multe informatii si sfaturi despre automobile. Echipa iTyres va doreste drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *