Mașini de lux full-size 2023: de la cea mai slabă cea mai bună

Nu este nimic modest în a sta în trafic într-un sedan de 2 metri, care costă de patru ori mai mult decât ce câștigă majoritatea oamenilor într-un an, mai ales când mașina începe să-ți maseze umerii. Desigur, pentru unele persoane, este doar vorba de bani. Și deși există mai puține modele în această listă de mașini de lux de dimensiuni mari decât pini într-o sală de bowling, cele mai promițătoare opțiuni sunt greu de doborât.

Nu veți vedea multe dintre aceste modele dând ture în cartierul dvs., iar sedanurile de lux de dimensiuni mari sunt încă amenințate de SUV-urile populare de dimensiuni medii și mari. Dar acestea sunt mașini frumoase și incitante – chiar dacă altcineva conduce.

Nu este nimic modest în a sta în trafic într-un sedan de 17 picioare, care costă de patru ori mai mult decât ce câștigă majoritatea oamenilor într-un an, mai ales când mașina începe să-ți maseze umerii. Desigur, pentru unele persoane, este doar vorba de bani. Și deși există mai puține modele în această listă de mașini de lux de dimensiuni mari decât pini într-o sală de bowling, cele mai promițătoare opțiuni sunt greu de doborât.

Nu veți vedea multe dintre aceste modele dând ture în cartierul dvs., iar sedanurile de lux de dimensiuni mari sunt încă amenințate de SUV-urile populare de dimensiuni medii și mari. Dar acestea sunt mașini frumoase și incitante – chiar dacă altcineva conduce.

6. Maserati Quattroporte

În ciuda emblemei trident enorme și a designului distinctiv, care o diferențiază de celelalte din această listă, Maserati Quattroporte nu reușește să se impună în fața concurenței. Totuși, Quattroporte este unul dintre cele mai accesibile automobile italiene cu prețuri de șase cifre, dar pentru ceva la prețul unui BMW Seria 7, credem că ar trebui să fie mai spațioasă decât un Seria 5.

5. Lexus LS

Dacă îți plac grilajele imense, coșul de plastic de pe partea din față a Lexus LS îți va face cu siguranță plăcere. Este una dintre cele mai mari sedanuri din Japonia vândute în Statele Unite, iar motorul său twin-turbo V-6 de 416 CP îl face să se simtă mai mult decât un simplu Toyota luxos. Există și un model hibrid LS500h care combină puterea unui V-6 cu cea a două motoare electrice pentru a produce o putere maximă de 354 de cai putere.

Considerăm că are mai mult sens să evitați varianta hibridă din cauza prețului mai mare și a îmbunătățirii limitate a economiei de combustibil. Cu o gamă combinată evaluată de EPA de 25 de mile pe galon, LS500h reușește să îmbunătățească cifra combinată a LS500 cu doar 3 mile pe galon. Evitați să adăugați prea multe opțiuni și prețul relativ ieftin al bazei LS face ca acesta să fie o opțiune rezonabilă și interesantă.

Spun asta, deși, odată ce vă apropiați de cifra cu șase cifre, probabil că este mai bine să vă uitați la concurenții germani sau coreeni ai Lexus-ului.

4. Seria 7 BMW

BMW continuă să împingă limitele designului cu ultima Seria 7. Revizuită pentru 2023, caroseria în formă de plăci laterale, farurile divizate și grila masivă a sedanului emblematic îi conferă un aspect distinct care îl ajută să iasă în evidență în fața concurenței. Este de văzut dacă consumatorii vor găsi noua Seria 7 atractivă. Sedanurile de lux de dimensiuni complete depind însă mai mult de ceea ce este în interior, iar BMW-ul mare nu dezamăgește. Cabina sa este luxos amenajată, iar zona sa de scaune din spate oferă spațiu suficient.

Spun asta, dar mi-aș fi dorit ca volanul Seriei 7 să fie un pic mai comunicativ și, în timp ce ecranele tactile ale sedanului sunt clare și responsabile, credem încă că acest BMW ar putea beneficia de câteva butoane mai solide.

3. Audi A8

Cu toate că este o mașină luxoasă mare, Audi A8 este mult mai jucausă pe asfaltul sinuos decât ar trebui să fie. Împreună cu cabina sa liniștită și confortabilă, A8 face un argument puternic pentru sine ca una dintre cele mai bune opțiuni de sedanuri de lux de dimensiuni mari disponibile astăzi. Un V-6 supraalimentat de 335 CP propulsează A8 mai puțin puternic și mută sedanul mare cu un elan rezonabil.

Cei care caută chiar și mai multă putere vor dori să arunce o privire la Audi S8, chiar mai puternic. La suprafață, Audi S8 poate părea un sedan mare civilizat, dar oferiți-i harța, iar acesta propulsat de un V-8 twin-turbo de 563 CP se rostogolește la 60 mph în doar 3.2 secunde. Asta e multă putere pentru o mașină care cântărește mai mult de două și jumătate de tone.

2. Genesis G90

Genesis reface G90 pentru 2023, iar produsul rezultat este absolut uimitor. Între designul său atrăgător și cabina de înaltă calitate, G90 de a doua generație arată și se simte mult mai scump decât prețul său sub 100.000 de dolari. Acesta fiind spus, Genesis-ul mare mai are nevoie de puțin mai multă luciozitate pentru a depăși cu adevărat rivalii săi germani.

Cu puțin mai multă pricepere dinamică, un sistem de propulsie puțin mai captivant și echiparea cu funcții precum Apple CarPlay și Android Auto fără fir, G90 ar putea reuși să ocupe locul fruntaș în acest segment mic dar competitiv.

1. Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class rămâne crema segmentului sedanelor de lux de dimensiuni mari. Nu e de mirare că S500 cu șase cilindri a câștigat în fața Genesis G90 și Lexus LS500 într-un test de comparare recent. Meritul este al interiorului opulent al lui S-Class, precum și al capacitatii sale de a fi atât o barjă luxoasă, cât și un sedan sportiv surprinzător de implicat. Indiferent de locul pe care îl ocupați într-un S-Class, sunteți sigur că veți fi mulțumit.

Cu toate acestea, nu totul din S-Class este perfect, deoarece sistemul său infotainment cel mai recent de la Mercedes are nevoie de îmbunătățiri. Vina este a lipsei de butoane fizice, precum și a controalelor de pe volan, greu de operat. Totuși, niciuna dintre aceste aspecte ale S-Class nu este suficient de rea pentru a submina calitățile sale mai bune, motiv pentru care sedanul emblematic de la Mercedes rămâne în fruntea segmentului sedanlor de lux de dimensiuni mari cu motor pe benzină.

Fiecare mașină de lux full-size din 2023 clasată de la cea mai slabă la cea mai bună

  1. Maserati Quattroporte
  2. Lexus LS
  3. BMW Seria 7
  4. Audi A8
  5. Genesis G90
  6. Mercedes-Benz Clasa S**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *