anveope all seasons avantaje

Anvelope all season-de ce se numara in preferintele soferilor?

Inlocuirea anvelopelor este o problema eterna cu care se confrunta fiecare sofer la fiecare sase luni. Principalul dezavantaj este ca nu se poate programa in avans. Nu se stie niciodata exact daca zapada va cadea in curand, cat va dura, daca va fi urmata de soare, etc. Aici va pot fi de ajutor niste anvelope all seasons.

Pentru anvelopele de vara, se utilizeaza cauciuc solid si au o banda de rulare mica. Curbele speciale de pe anvelopa impiedica uzura prematura. Aceasta este o optiune pentru o temperatura de +7 grade, deoarece la frig proprietatile materialului se pierd, se crapa si se rupe, iar riscul de accidente creste.

Pentru anvelopele de iarna se foloseste cauciuc mai moale, care nu este atat de sensibil la frig. Materialul elastic ofera o aderenta mai buna pe drumurile inzapezite sau inghetate. Modelul benzii de rulare este mai lat. Vara se uzeaza mai repede, ceea ce afecteaza manevrabilitatea masinii.

anvelope all seasons economice

Pentru anvelope all seasons se foloseste cauciuc de densitate medie. Banda de rulare este relativ mica, dar cu toate acestea, anvelopele de acest gen sunt de preferat. Aceasta este o optiune buna pentru temperaturi de la -10 la +5 grade, altfel performanta scade semnificativ.

Avantaje anvelope all seasons

Nu este nevoie de schimbare constanta a anvelopelor. Acest lucru inseamna ca puteti economisi la service-ul auto si veti avea mai putin de munca.

Pretul anvelopelor all seasons este mai mic decat al celor de iarna; puteti economisi astfel din costurile achizitionarii de noi anvelope.

Nu este necesar sa ne gandim unde si cum sa depozitam anvelopele de sezon. Este suficient sa le monitorizam starea si echilibrul.

Aceasta este cea mai buna optiune in extrasezon si in iernile schimbatoare. In zonele cu ierni ploioase, anvelopele  pentru toate anotimpurile sunt semnificativ mai bune decat anvelopele specializate de iarna.

Daca folositi rar o masina, este mult mai economic. Daca stiti ca nu veti conduce atat de mult, nu are rost sa investiti in cauciucuri. Atunci cand anvelopele all seasons va ofera tot ce aveti nevoie, puteti merge la drum linistiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *