set de cauciucuri de iarna

Importanta testarii unui set de cauciucuri de iarna

Dacă deja ți-ai cumpărat cauciucuri de iarna, îți rămâne un singur lucru de făcut înainte de a pleca la drum, să le testezi. Testarea anvelopelor este foarte importantă deoarece acestea influențează în mod direct aderența, viteza și stabilitatea mașinii.

Fiecare set de anvelope acționează într-un mod unic, gata să răspundă tuturor nevoilor și cerințelor dumneavoastră.

De ce e bine să testez un set de cauciucuri de iarna?

Din cauza zăpezii și a poleiului, șoferii vor întâlni pe parcursul celor trei luni de iarnă diferite situații, mai mult sau mai puțin periculoase. Cel mai bine este să știi din timp cum reacționează autoturismul tău, astfel încât în momentul în care trebuie să execuți o manevră, să o execuți în mod corect.

Când e bine să testez cauciucurile?

Momentul potrivit pentru testarea cauciucurilor este după ce ai făcut trecerea de la cauciucurile de vară la anvelopele de iarna. Mașina ta se va comporta cu siguranță diferit, datorită rizurilor mult mai mari față de cele ale pneurilor de vară și grație compoziției cauciucului din care au fost construite.

Unde testez cauciucurile?

Pentru a testa un set de cauciucuri ai nevoie de un spațiu asfaltat întins, pe suprafața căruia să nu ai nici un fel de obstacol. Cel mai bine este să faci acest lucru într-un poligon auto, ca să fie într-un spațiu autorizat. Evită să te duci în parcările hypermarket-urilor, deoarece aceste spații aparțin mediului privat și pot exista anumite restricții.

Cum testez cauciucurile?

Cauciucurile pot fi testate din mai multe aspecte. Unul dintre ele și probabil cel mai important este distanța de frânare pe o suprafață alunecoasă. Accelerează mașina până la 25-30 km / h, apoi frânează folosind frâna de picior. Repetă această manevră până începi să-ți dai seama cum se comportă mașina ta împreună cu noile cauciucuri de iarna și care este, în medie, distanța de frânare.

Cauciucurile de iarna pot fi testate în funcție de mai multe aspecte precum frânare pe zăpadă, tracțiune pe zăpadă, cercuri în zăpadă, acvaplanare pe zăpadă topită (slushplaning), manevrabilitate pe zăpadă, acvaplanare pe drum drept, acvaplanare în curbe, frânare pe asfalt umed, frânare pe asfalt uscat și manevrabilitate.

Gânduri de final de an

Acesta a fost ultimul articol pe anul 2014, mulțumim din suflet tuturor cititorilor și persoanelor care ne urmăresc activitatea pe Facebook, vă dorim un an cât mai îmbelșugat și cât mai mulți kilometri parcurși.

Sărbători fericite!

Program de sărbători Ityres

Preluăm și procesăm comenzile primite în cel mai scurt timp posibil, fără să depășim o zi lucrătoare. Procesarea comenzilor se face în ordinea intrării și în limita stocului disponibil. Deși noi verificăm zilnic disponibilitatea fiecărui produs, se poate întâmpla totuși ca, la momentul comenzii online, produsul să nu se mai afle în stoc.

În acest caz, te vom contacta telefonic sau pe email pentru a confirma anularea sau livrarea parțiala a comenzii tale.  În situații excepționale (vacanțe, perioade foarte aglomerate), există posibilitatea unor întârzieri în procesarea și livrarea comenzilor. De asemenea, nu procesăm comenzi în weekend-uri și nici în perioadele sărbătorilor legale.

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *