intrebari pneuri si jante

Intrebari frecvente despre pneuri si jante (II)

Pentru a vedea primele 7 întrebări, citește articolul anterior: Intrebari frecvente despre anvelope si jante (I).

Bine te-am regăsit! Astăzi ne-am propus să continuăm seria de întrebări și răspunsuri frecvente despre pneuri si jante, pentru a centraliza într-un singur loc discuțiile pe care le avem într-un mod frecvent cu clienții noștri.

Deseori, simțim că un set de anvelope influențează performanța mașinii noastre. De aceea, este bine să ne informăm foarte bine înainte să achiziționăm un set de anvelope auto, însă trebuie să știm ce anume trebuie să căutăm. Mulți șoferi sunt sceptici înainte să achiziționeze anvelope online, de aceea vom avea un răspuns și la această întrebare aici.

În plus, atunci când ne discutăm despre des întâlnita comparație: anvelope iarnă – anvelope vară, precum și despre caracteristicile anvelopelor all season, o serie de întrebări noi se nasc în mintea clienților noștri, iar specialiștii iTyres sunt mereu la dispoziția acestora să le răspundă.

Indiferent dacă ești sau nu client iTyres, dacă citești acest articol, cu siguranță vrei să știi cât mai multe despre pneuri si jante, pentru a conduce fără griji. Hai să începem.

Intrebari frecvente despre pneuri si jante

#8 Cum îmi întrețin mai bine jantele?

În primul rând, pentru protecția jantelor, este recomandat ca, atunci când parchezi mașina în dreptul unei borduri sau a unei suprafețe dure, să estimezi corect distanța, astfel încât să împiedici zgârierea acestora.

În al doilea rând, poți să îți prelungești durata de viață a jantelor tale prin soluții de:

  • curățare – să folosești o perie specială sau o lavetă pentru a îndepărta petele și murdăria.
  • protecție – pulverizarea unei soluții lichide cu rolul de a oferi jantelor un strat dur format din nanoparticule, care acționează împotriva depunerilor de praf rezultate în urma uzurii plăcuțelor de frână.
  • lustruit – folosind o lavetă din microfibre, poți șterge suprafața jantelor, pentru a oferi luciu aliajului.

#9 Ce risc dacă am un stil de condus agresiv?

Pe lângă daunele materiale provocate automobilului în timp, condusul agresiv crește implicit și riscul expunerii unui accident rutier. 

În timp, anvelopele se uzează și va fi nevoie să le schimbi mult mai des decât dacă ai conduce normal. În plus, riști să strici ambreiajul sau chiar întreg sistemul de frânare. Crede-ne, nu ai vrea să ai probleme de ambreiaj.

Cutia de viteze se poate defecta și ea, datorită solicitării ei frecvente. În plus, condusul agresiv înseamnă și mai mulți bani plătiți pe carburant, deoarece consumul este mult mai mare.

La toate acestea, se adaugă riscul producerii unui accident auto, atât din cauza ta cât și din cauza altor șoferi sau pietoni care au un timp de reacție mai mic decât tine.

Așadar, cel mai bine este să nu conduci agresiv, mai ales în oraș. Pentru mai multe detalii despre riscurile la care te supui, citește acest articol: 5 dezavantaje ale unui stil de condus agresiv

#10 Cum mă informez înainte să cumpăr pneuri si jante noi?

Primul pas este să citești cât mai multe articole despre acestea. Dacă ești fidel unei anumite mărci producătoare de pneuri si jante, poți urmări site-ul său și secțiunea de noutăți, unde publică articole cu toate schimbările care pot viza produsele sale.

Unele dintre cele mai bune și mai relevante blog-uri specializate pe această nișă, care informează în mod constatant cititorii, sunt ale producătorilor Michelin, Continental și Goodyear.

De asemenea, anual, pneurile noi sunt testate și clasificate în funcțiile de randamentul pe care l-au obținut în urma testelor. Poți citi rezultatele oficiale ale companiilor care se ocupă cu acele teste.

Un al treilea pas este să înveți să citești o anvelopă, pentru a cunoaște performanțele ei dinainte să o achiziționezi. Poți afla acest lucru din articolul nostru: Cum citesti o anvelopa.

De asemenea, înainte să achiziționezi pneuri si jante noi, este recomandat să te consulți cu persoana de la care achiziționezi (dacă este un magazin de încredere) sau cu un mecanic auto, dacă achiziționarea se face dintr-o altă sursă.

#11 Ce riscuri și ce avantaje am dacă achiziționez anvelope online?

Regulamentele stricte pentru magazinele online impun acestora să respecte toate normele de legale, când vine vorba de vânzarea și livrarea produselor lor. Cât timp achiziția se face de pe un magazin online de specialitate, nu te supui niciunui risc.

Avantajele achiziționării online de anvelope sunt:

  • posibilitatea de informare amănunțită, online, înainte de achiziție, atât de pe magazinul respectiv cât și de pe alte site-uri sau bloguri de specialitate
  • posibilitatea de comparare a prețului, pentru a găsi același produs la un preț mai bun online
  • posibilitatea de abonare și urmărire ușoară a promoțiilor desfășurate de magazinul respectiv
  • gamă variată de produse, spre deosebire de un magazin fizic
  • transport până la tine acasă, printr-o firmă de curierat (la iTyres, oferim transport gratuit la orice comandă)
  • posibilitatea de retur, în cazul în care produsul nu corespunde cerințelor tale

În ceea ce privește dezavantajele, probabil cele mai mari sunt faptul că nu poți vedea produsul fizic și nici să îl atingi și faptul că nu primești produsul pe loc, ci trebuie să aștepți cel puțin 24 de ore pentru a beneficia de el.

#12 Cum testez un set de cauciucuri de iarnă?

Din cauză că iarna poleiul și zăpada pot fi imprevizibile, este bine să testezi cauciucurile odată ce le-ai cumpărat. Este bine să le testezi imediat ce ai făcut trecerea de la cauciucuri de vară. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergi pe o suprafață asfaltată întinsă, fără niciun fel de obstacol. 

Trebuie să mergi drept, să accelerezi până la 25-30 km la oră, apoi să folosești frâna de picior. Repetă manevra pentru a vedea care e distanța de frânare. Alte tipuri de testare pe timp de iarnă sunt frânare pe zăpadă, tracțiune pe zăpadă, cercuri în zăpadă, acvaplanare pe zăpadă topită (slushplaning), manevrabilitate pe zăpadă, acvaplanare pe drum drept, acvaplanare în curbe, frânare pe asfalt umed, frânare pe asfalt uscat și manevrabilitate.

***

La final, sperăm că ai primit răspunsuri la întrebările tale despre pneuri si jante! Dacă întrebarea ta nu se află pe lista de mai sus și nici în articolul nostru anterior, ne poți contacta oricând pentru a te lămuri.

Spor la condus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *