intretinere jante

Sfaturi intretinere jante aliaj

Pornind de la premiza ca daca ai grija de masina o sa aiba si ea grija de tine, prezentam astazi o serie de sfaturi de intretinere jante din aliaj. Pentru inceput, la fel cum am spus si intr-un articol precedent despre jante aliaj, cel mai bine este sa sporim gradul de atentie atunci cand ne aflam la volanul autoturismului.

Fie ca va deplasati sau efectuati o parcare, incercati sa apreciati cat mai corect distanta dintre suprafetele dure si jantele masinii dumneavoastra, impiedicand in acest fel aparitia unor eventuale zgarieturi.

Solutii intretinere jante

Solutiile pe care le puteti achizitiona pentru intretinere jante din aliaj se impart in trei categorii: solutii de curatare, solutii de protectie si solutii de lustruit.

Solutiile de curatare se folosesc impreuna cu o perie speciala sau cu o laveta si au rolul de a elimina petele si murdaria. Solutiile de protectie au rolul de a oferi jantelor un strat dur format din nanoparticule care actioneaza ca un scut impotriva depunerilor de praf rezultate in urma uzurii placutelor de frana, iar solutiile de lustriut confera luciu aliajului din care sunt facute jantele.

Fiecare dintre cele trei solutii poate fi gasita fie sub forma lichida pentru a fi puverizata, fie sub forma de pasta pentru polish. Daca vi se par costisitoare aceste solutii pentru interetinerea jantelor, puteti folosi ca un substitut sapunul si apa. Evitati folosirea solutiilor pentru curatare corozive ori care contin particule abrazive.

Perie speciala si laveta din microfibre

Inainte de a va apuca de treaba nu uitati sa cumparati o perie speciala pentru curatat jantele si o laveta din microfibre cu care sa le stergeti dupa ce le-ati curatat. De cele mai multe ori, peria este flexibila pentru a putea curata spatiile inguste si zonele greu accesibile iar firele sunt foarte subtiri pentru a nu lasa zgarieturi fine pe suprafata jantei.

Vopsire si ceruire

Aceste operatiuni sunt ceva mai greu de efectuat pe cont propriu, asa ca sfatul nostru este sa apelati cu incredere la firmele care au ca obiect de activitate acest lucru. Dupa ce vopsiti jantele e bine sa aplicati un strat protector de ceara pentru a creste rezistenta in timp a vopselii.

Depozitare pe timp sa iarna

Odata cu aparitia sezonului rece, majoritatea soferilor inlocuiesc jantele din aliaj cu cele din aluminiu, schimband in acest fel anvelopele de vara cu cele de iarna. Nu uitati ca pe intreaga durata a iernii sa tineti jantele din aliaj intr-un loc uscat si sa nu fie expuse la temperaturi foarte scazute.

Speram ca v-au fost de folos aceste sfaturi despre intretinere jante din aliaj. Daca aveti orice nelamuriri despre acest aspect, consultati un specialist iTyres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *