anvelopa ecologica

Ce este o anvelopa ecologica

Spre deosebire de celelalte pneuri, anvelopa ecologica se remarca prin faptul ca fie prin modul de constructie, fie prin proprietatile pe care le detine, aceasta polueaza mai putin mediul inconjurator.

Tot in doua categorii sunt impartite si motivele pentru care oamenii prefera produsele ecologice. In primul rand se foloseste mai putina materie prima in procesul de fabricatie, iar in al doilea rand se diminueaza gazele de esapament care subtiaza din ce in ce mai mult stratul de ozon.

Populatia a inceput sa prezinte interes pentru acest tip de anvelope incepand cu sfarsitul secolul XX, odata cu dezvoltarea accelerata a tehnologiei.

Anvelopa ecologica prin modul de constructie

Aici se pot include mai multi factori precum cantitatea de cauciuc sintetic folosit in compozitia anvelopei, cantitatea de cauciuc reciclat, politica firmei cu privire la normele de mediu, consumul de energie si combustibil generat de masinariile industriale cu ajutorul carora se fabrica pneurile si-asa mai departe. Este bine ca procentajul de cauciuc sintetic si cauciuc reciclat folosit in compozitia anvelopei sa fie cat mai mare.

Anvelopa ecologica prin proprietatile pe care le detine

Forma cauciucului, dar si compozitia acestuia genereaza un set de proprietati, care impreuna reduc consumul de carburant si cresc durata de viata a anvelopei. Atata timp consumul de carburant va fi mai mic, la fel va fi si numarul de noxe eliberate in atmosfera.

Cum recunosc o anvelopa ecologica?

Modelele de anvelope ecologice au nume usor de recunoscut precum “Green X”, “Energy Saver”, “Saver +” etc. E bine totusi ca inainte sa cumparati o astfel de anvelopa sa cereti sfatul furnizorului sau sa faceti un mic research.

Cat costa o anvelopa ecologica?

La inceput pretul fost cu aproximativ 200 de lei mai mare fata de o anvelopa normala. In momentul de fata pretul anvelopelor ecologice este ceva mai ridicat fata de anvelope normale, dar diferenta este una foarte mica.

Recomandarea noastra de astazi este anvelopa ecologica Michelin Saver +. Aceata poate fi gasita pe site-ul nostru in variate modele si dimensiuni, cu preturi incepand de la 251 de lei. Conform producatorului, anvelopa Michelin Saver + detine urmatoarele proprietati:

  • Reducerea acumularii caldurii
  • Economisirea cu pana la 60L de combustibil pe intreaga durata de viata a cauciucului
  • Calificativul A pentru franare pe teren umed si calificativul B pentru rezistenta de rulare.
  • O rezistenta mai mica la rulare fata de predecesorl sau, modelul Energy Saver
  • Un strat de polimer aflat sub banda de rulare care reduce considerabil consumul de energie
  • O noua tehnologie numita Eco’N’Grip cu ajutorul careia se imbunatateste coeziunea moleculara

O alta solutie penntru a veni in ajutorul mediului inconjurator este prelungirea duratei de viata a cauciucului prin procesul de resaplare, dar despre asta vom vorbi intr-un articol viitor.

One thought on “Ce este o anvelopa ecologica

  1. Pingback: Ce este o anvelopa ecologica | Anvelope Auto - Blog iTyres | Bun De Citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *