schimb anvelope

Cand e momentul sa faci schimb anvelope de vara?

Despre schimb anvelope s-a scris mult până acum deoarece este un subiect de mare interes pentru toți șoferii. Anvelopele sunt unul din cele mai importante componente ale siguranței pentru orice mașină, motiv pentru care acestea trebuie foarte bine întreținute și schimbate constant, în funcție de sezon.

Perioada martie-aprilie este cea mai aglomerată pentru schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară. În special în luna aprilie, majoritatea șoferilor merg la service-uri pentru a face acest schimb. Pentru a evita aglomerația, sugerăm să îți faci schimbul de anvelope cel târziu la finalul lunii martie. În felul acesta, vei economisi timp.

Ce opțiuni ai pentru schimb anvelope?

#1 Anvelope de vară noi

Debica, Taurus, Tigar, Matador, Dayton sunt doar câteva mărci de anvelope la preț redus în magazinul nostru online de anvelope. Poți găsi anvelope de vara de toate dimensiunile, din partea a zeci de producători. 

Dacă comanzi acum anvelopele, le vei primi în 24 de ore și ai parte de transport gratuit!

#2 Anvelope all season noi

Anvelope all season sunt opțiuni potrivite în locul anvelopelor de vară, dar care au aderență sporită la umiditate ridicată, noroi și eventuale suprafețe acoperite de zăpadă.

În compoziția lor se folosește cauciuc natural și dioxid de siliciu, specific anvelopelor de iarnă, care poate să ofere mai multă aderență pentru circularea în condițiile nefavorabile. Anvelopele all season au marcajele M+S (cu variantele M.S, MS, M&S).

Datorită acestor proprietăți, sunt mai scumpe decât anvelopele de vară, însă sunt recomandate dacă circuli predominant în condiții dificile.

#3 Anvelope de vară sau all season second hand

Dacă bugetul tău este restrâns, poți opta pentru varianta achiziționării de anvelope second hand. Le poți găsi pe site-urile de anunțuri precum olx.ro.

Însă, considerăm că, folosind aceste anvelope, mergi pe „riscul” tău. Este nevoie să le verifici cu mare atenție să nu prezinte semne de uzură și nu e recomandat să achiziționezi anvelope care au fost folosite mai mult de 3 ani.

Totuși, de cele mai multe ori, anvelopele second hand care să fie bune pentru folosire și fără semne de uzură au un preț nu cu mult mai mic decât anvelopele noi. De aceea, pentru a evita orice risc, considerăm că nu este nevoie să economisești câteva zeci de lei când vine vorba de mașina ta și, mai ales, de siguranța ta.

#4 2 anvelope de vară și 2 all season

Mulți șoferi preferă o variantă de mijloc privind anvelopele pe care le folosesc. De exemplu, să meargă cu 2 anvelope de vară pe spate și 2 anvelope all season pe față.

În acest fel, dacă mergi pe un drum dificil, în condiții de umiditate, ai aderență mai mare decât dacă ai avea doar anvelope de vară. De asemenea, există echilibru și pe terenurile uscate, unde aderența anvelopelor de vară este mai mare.

Este important ca să ai pe aceeași osie montate 2 anvelope cu uzură identică, care nu poate depăși 5 mm.

Dacă ai un autoturism cu tracțiune 4xx4, nu poți merge pe această variantă și trebuie să înlocuiești în același timp toate cele 4 anvelope, altfel riști să deteriorezi releele de transmisie.

Concluzii despre schimb anvelope

Indiferent care este opțiunea pe care vrei să mergi, este important să ții cont de următoarele:

  • mergi periodic la vulcanizare sau la service de roți pentru verificarea anvelopelor tale; le poți verifica și tu, dacă prezintă semne de uzură, însă dacă a trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la un service, recomandăm să o faci imediat.
  • schimbul anvelopelor de iarnă cu cele de vară să îl faci întotdeauna în luna martie, pentru a evita aglomerațiile.
  • ține minte: întotdeauna siguranța să fie pe primul plan! De aceea, sfatul nostru este să investești mereu în anvelope noi și să nu riști să achiziționezi anvelope second hand care te pot pune în pericol când conduci.

Îți dorim mult spor la condus 🙂

Echipa iTyres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *