pneuri resapate

Pneuri resapate: tot ce trebuie sa stii

Un set de pneuri resapate poate reprezenta o alternativă eficientă și convenabilă atunci când ne decidem să înlocuim vechile cauciucuri ale mașinii cu un set de anvelope noi.

Ceea ce este bine de știut totuși este că, între o anvelopă nouă și o anvelopă reșapată există câteva diferențe cum ar fi: modul de construcție,  performanțele obținute pe teren  și bineînțeles prețul.

Să vedem în continuare ce trebuie știut înainte de a ne decide să achiziționăm o astfel de anvelopă sau un set de pneuri resapate.

Ce înseamnă mai exact reșapare?

Procesul de reșapare a unui cauciuc constă în recondiționarea unei anvelope uzate prin adăugarea unui nou strat de cauciuc deasupra celui deteriorat. Din păcate, prin adăugarea unui nou strat anvelopa își pierde din proprietățile inițiale.

Cât de eficiente sunt aceste pneuri resapate?

Eficiența acestui tip de anvelope este discutabilă. Spunem asta deoarece eficiența este garantată de firma care efectuează procesul de resapare al avnvelopelor.

O firmă bună poate fi recunoscută în funcție de nivelul de notorietate, de prețurile pe care le practică, dar mai ales de feedback-ul venit din partea clienților.

Cum sunt făcute aceste pneuri resapate?

La începutul lunii iulie am discutat pe larg în acest articol despre întreg procesul de fabricare al cauciucurilor auto. În cazul pneurilor resapate lucrurile stau puțin diferit deoarece cauciucul deja există, fapt pentru care atât perioada de timp, cât și costurile de producție scad considerabil.

Pentru mai multe informații despre cum sunt confecționate pneurile resapate puteți urmări clipul de mai jos.

Sunt mai ieftine pneurile resapate?

Da, pneurile resapate costă cu aproximativ cu două treimi mai puțin față de prețul unei anvelope noi, iar prețul este direct proporțional în funcție de categorii și mărimi. De obicei anvelopele all season au prețul cel mai ridicat, apoi anvelope de iarnă iar în final anvelopele de vară.

Ce spun comercianții despre pneurile resapate?

Balanța înclină spre o atitudine ostilă, întrucât odată cu creșterea numărului de pneuri resapate, comercianții, dar și producătorii, au fost nevoiți să reducă drastic prețurile din cauza procentajului scăzut al achiziționării de anvelope noi.

Echipa Ityres încurajează achiziționarea de anvelope noi din motive precum garanția calității și gradul sporit de siguranță. În ciuda acestui lucru nu vom avea niciodată o atitudine potrivnică față de anvelopele resapate ori cumpărătorii acestora, deoarece acestea reprezintă o soluție eficace pentru ecologizarea mediului înconjurător și pentru utilizarea resurselor neregenerabile.

sursă foto top: truckinginfo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *