set de cauciucuri

Cum influenteaza un set de cauciucuri performanta masinii tale

Viteza, consumul, aderența, stabilitatea, toate acestea sunt influențate în mod direct de acel set de cauciucuri cu care este echipat autoturismul dumneavoastră.

Procentajul în care acestea sporesc performanețele mașinii este unul destul de ridicat, tocmai de aceea pneurile se clasifică în multe categorii și modele, fiecare cu propriile sale caracterisici, specificații tehnice și prețuri.

În continuare, vom afla împreună ce criterii ale cauciucului influențează automobilul dumneavoastră în diferite situații și pe diverse terenuri, dar și ce modele de cauciucuri noi puteți alege pentru a obține performanțe maxime cu costuri moderate.

Cum influențează un set de cauciucuri performanța mașinii

Viteza

Conform testelor, cauciucurile care conferă o viteză sportită autoturismului sunt cele de vară. Acest lucru este posibil datorită greutății scăzute comparativ cu alte anvelope, a lipsei de crampoane și a desenului pneului.

Nu uitați că pentru a îmbunătății performanțele mașinii dumneavoastră, setul de cauciucuri trebuie ales la parametrii optimi, în funcție de ce model de autoturism dețineți. Pentru asta vă puteți folosi de acest tabel, unde veți găsi totodată și indicii de viteză prezenți pe marcajul lateral al anvelopei.  Recomandarea noastră pentru a spori viteza automobilului este folosirea unui set de cauciucuri Continental SportContact 2 FR.

Consumul

La fel ca și în cazul mai sus prezentat, cauciucurile special concepute pentru a reduce consumul de carburant au o greutate redusă, dar și dimensiuni mai mici. De cele mai multe ori acestea sunt întălnite sub eticheta de cauciucuri ecologice.

Pe lângă faptul că reducând consumul de carburant, scade implicit și cantitatea de noxe eliberată în atmosferă, cauciucurile ecologice au în compoziție un procentaj mai mare de cauciuc reciclat și cauciuc sintetic față de celelalte pneuri. Pentru mai multe informații despre acest subiect, citiți articolul ”Ce este o anvelopă ecologică”. Recomandarea noastră pentru această categorie este folosirea unui set de cauciucuri este Michelin Energy Saver +.

Aderența

După cum era de așteptat, cea mai bună aderență o au cauciucurile de tip all terrain, 4×4 de iarnă, mud terrain și off-road. Zimții mari așezați la distanță unul față de altul, dar și cauciucul mai moale față de cel obișnuit fac depășirea obstacolelor să nu mai fie văzută ca o dificultate, crescând totodată și aderența mașinii.

Recomandarea nostră pentru o aderență sportiă este un set de anvelope Goodyear UltraGrip 8. Orice comandă plasată pe site în această perioadă beneficiază de o reducere de 8%.

Stabilitatea

Indiferent de ce cauciucuri vreți să cumpărați e bine de știut că stabilitatea mașinii este garantată doar de lățimea anvelopei. Pentru a alege cauciucurile care vi se potrivesc, folosiți cu încredre panoul de căutare prezent pe site-ul iTyres și selectați din partea stângă lățimea pe care doriți să o aibă noul dumneavoastră set de cauciucuri.

Din păcate la această categorie nu putem recomanda un anumit model de anvelope, deoarece acestea trebuiesc alese, după cum am mai spus-o, în funție de dimensiunile și caracteristicile automobilului dumneavoastră.

Ca o ultimă idee, trebuie menționat că nu recomandăm achiziționarea de anvelope reșapate sau second-hand, persoanelor cărora își doresc să crească performanețele propriei mașini. Acest tip de anvelope reprezintă doar un compromis economic și practic de la care nu trebuie să ai foarte multe așteptări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *