Ne apropiem de finalul lunii februarie și iarna dă semne că a plecat, ceea ce înseamnă că în scurt timp o să facem trecerea de la pneuri auto de iarnă la anvelope de vară.
În articolul de astăzi vom lista locurile în care putem depozita cauciucurile atunci când nu le folosim, astfel încât să le păstram în condiții optime până iarna viitoare, iar în final vom prezenta două accesorii care sunt foarte utile pentru această acțiune.
#1 În garaj
Prima opțiune este bineînțeles garajul personal. Aici spațiul este suficient, iar condițiile sunt propice. Evitați depozitarea unui set de pneuri auto în locuri în care există fluctuații de temperatură, ori unde temperatura depășește 35 de grade celsius. Depozitarea în condiții neadecvate poate duce la scăderea calității cauciucurilor, deoarece pneurile de iarnă au un compus chimic diferit față de celelalte anvelope.
#2 În balcon
Pentru cei care nu au garaj, următoarea variantă este reprezentată de balcon. Singurul inconvenient este faptul că trebuie să urcați pneurile pe scări, activitate care necesită efort și timp. Un alt aspect care trebuie luat un calcul constă în faptul că balconul nu este nici pe departe la fel de spațios precum un garaj, așa că spațiul ocupat de pneuri va fi unul destul de mare.
#3 Spații depozitare de închiriat
Ultima variantă rămasă, în cazul în care nu dispuneți de un garaj sau balcon, este închirierea unui spațiu de depozitare. Din punctul nostru de vedere însă, acest lucru rentează doar dacă mai aveți și alte obiecte de depozitat și întradevăr nu aveți spațiu.
Huse depozitare pneuri auto
Husele din polistiren sau material nețesut (TNT) sunt foarte utile atunci când nu folosiți timp îndelungat un set de pneuri. De asemenea, acestea își găsesc utilitatea atunci când duceți roțile la vulcanizare pentru a fi schimbate, deoarece nu veți mai murdări bancheta autoturismului. Prețul unui astfel de accesoriu variază între 60 și 150 de lei.
Suport depozitare pneuri auto
Suporturile sunt ideale pentru depozitarea pneurilor cu tot cu jante, mai cu seamă atunci când spațiul din garajul tău este foarte restrâns. Datorită discurilor separatoare și implicit a spațiilor dintre cauciucuri, nu se mai formează condens, evitându-se în acest fel deteriorarea cauciucului ori a jantei. De asemenea, e bine de știut faptul că unele suporturi conțin în pachet 4 marcaje colorate pentru a ține minte locul inițial al cauciucurilor, iar altele conțin chiar și un set de huse ca cele despre care vorbeam mai sus.
La fel cum am spus mai sus, depozitarea în condiții neadecvate duce implicit la scăderea calității unui set de pneuri, cu alte cuvinte scade speranța de viață a unei anvelope. Chiar dacă am pus mai mult accent pe depozitarea unui set de pneuri de iarnă, efectele sunt la fel și în cazul anvelopelor de vară, așa că mare atenție unde le depozitați pe timpul iernii.
Dacă ți-a fost de folos articolul te invităm să ne împrietenim pe Facebook pentru a te ține la curent cu ultimele noutăți despre pneuri și autoturisme. Vă dorim o săptămână frumoasă!
sursa foto: pixabay.com