revizie

5 semne că autoturismul tau are nevoie de o revizie

Principalul motiv pentru care este bine să-i faci mașinii tale o revizie din când în când este destul de simplu, orice lucru este supus uzurii. Piesele pot ceda și vă pot pune în pericol atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

În articolul de astăzi vom aborda o temă care ține de siguranță, mai exact 5 semne că autoturismul tău are nevoie de o revizie suplimentară, chiar dacă a trecut cu bine de inspecția tehnică periodică (ITP).

1 Motorul mașinii se oprește din mers

Cauzele pentru care motorul unui autoturism se poate opri în timpul mersului sunt atât de variate și atât de multe, încât e imposibilă listarea lor completă într-un singur articol. Dacă vă veți afla vreodată în această situație, păstrați-vă calmul, reduceți viteza, scoateți mașina din viteză și pregătiți-va să folosiți forța deoarece nu va mai funcționa servodirecția, iar pedala de frână se va apăsa mult mai greu ca de obicei.

2 Levierul schimbătorului intre greu în viteză

Iarna, atunci când temperatura de afară este sub 0 grade celsius, iar motorul mașinii este încă rece, acest lucru este destul de normal, deoarece uleiul din cutia de viteze nu este foarte bine dilatat. În schimb, dacă se întâmplă des ca levierul schimbătorului să intre greu în viteză, atunci îți recomandăm să-ți duci mașina la o revizie auto completă.

3 Ambreiajul dă semne să cedeze

În cazul în care ambreiajul mașinii dumneavoastră patinează, face un zgomot nefiresc, ori pedala are o poziție anormală, înseamnă că trebuie să vă programați cât mai repede mașina pentru o revizie. Cu cât amânați mai mult acest lucru, cu atât cresc șansele ca problema să devină mai mare, iar costul reparației să crească. Pentru a afla mai multe informații despre care sunt principalele probleme ale sistemului de ambreiaj și cum să le prevenim, vă invităm să citiți articolul nostru din luna mai.

4 Probleme la sistemul de frânare

Dacă în momentul în care apăsați pedala de frână, simțiți că mașina trage în stânga sau în dreapta, există posibilitatea ca plăcuțele de frână să fie contaminate cu ulei ori cu vaselină, frânarea fiind ineficientă pe una dintre părți. Pentru a rezolva această problemă programați-vă mașina pentru o revizie și vedeți care este sursa problemei și dacă este necesar înlocuirea plăcuțelor de frână.

5 Te pregătești să pleci în vacanță

Revizia nu trebuie făcută doar atunci când mașina dă semne că cedează. E bine să îți verifici automobilul și înainte de a pleca într-o vacanță sau la drum lung, cu atât mai mult dacă pleci într-o țară străină. Cu siguranță nu îți dorești să cheltui banii de suveniruri pe piese auto și să pierzi obiectivele turistice din cauza câtorva probleme la mașină.

Dacă ți s-a părut interesant ori ți-a fost de ajutor acest articol, ne-ar face plăcere să-l împarți și prietenilor tăi. Informațiile v-au fost oferite de magazinul de anvelope Ityres din Brașov. Vă dorim o săptămână frumoasă!

Sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *