condusul pe timp de noapte

Ce trebuie sa stii despre condusul pe timp de noapte

Condusul pe timp de noapte are avantaje și dezavantaje. Fie că ne place sau nu, de-a lungul timpului va trebui însă să șofăm în condiții de luminozitate scăzută. Pornind de la această premisă, ne-am gândit să facem un articol în care să cuprindem, în linii mari, toate aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când practicați condusul pe timp de noapte.

Înainte de a face acest lucru, să subliniem însă care este principalul avantaj pe care ni-l oferă lăsarea întunericului. Străzile sunt mult mai libere și toată aglomerația dispare. Acum că am lămurit acest lucru, să vedem și care sunt aspectele cărora trebuie să le acordați mai mulă importanță față de obicei.

#1 Marginea drumului

În cazul în care șoseaua este liberă, iar carosabilul este slab luminat, cel mai bine este să circulați cu autoturismul pe banda de lângă axul drumului. În acest fel evitați obstacolele care se pot ascunde în întuneric, precum un biciclist fără vestă reflectorizantă, o mașină parcată cu pozițiile stinse ori pur gropile din carosabil.

#2 Pietonii

Datorită fluxului redus de mașini, pietonii obișnuiesc să traverseze prin locuri neautorizate ori pe culoarea roșie a semaforului. Fii mai prudent în zonele în care vizibilitatea este scăzută și redu din timp viteza, astfel încât să poți frâna în condiții de siguranța maximă. Nu uitați că pentru a avea o distanță de frânare cât mai mică, trebuie să alegi cauciucurile potrivite.

#3 Luminile

În ceea ce privește luminile, regulile sunt aceleași pe care le-ați întâlnit și în cărțile de legislație rutieră. Cel mai important este, desigur, să nu-i orbiți pe ceilalți participanți la trafic, așa că schimbați din timp faza lungă cu luminile de întâlnire dacă din sens opus vine un alt autovehicul.

#4 Odihnă

De multe ori oamenii conduc noaptea atunci când au drumuri lungi de făcut și vor să ajungă la timp, fără să petreacă prea multă vreme în trafic. Dormiți bine înainte de a pleca la drum și faceți pauze după fiecare 150 de kilometrii parcurși. Dacă programul nu vă permite acest lucru, conduceți pe rând sau beți o cafea înainte de a pleca la drum.

#5 Alte sfaturi:

  • Nu conduce cu plafoniera aprinsă.
  • Ai grijă la gropi deoarece pot fi mascate de umbră.
  • Fii foarte atent atunci când efectuezi depășiri, deoarece vizibilitatea redusă îngreunează această acțiune. Asigură-te suplimentar înainte de a executa orice fel de manevră.
  • Degresează și curăța parbrizul de fiecare dată când ai ocazia
  • Lasă pozițiile aprins dacă staționezi pe o porțiune de drum slab luminată.

În concluzie, condusul pe timp de noapte reprezintă oportunitatea perfectă să înveți un oraș ale cărui străzi îți sunt străine, să exersezi șofatul în cazul în care ești începător și cel mai importante să parcurgi distanțe mari într-un interval scurt de timp, deoarece străzile nu sunt aglomerate, iar semafoarele funcționează pe galben intermitent.

Sfaturile v-au fost oferit de magazinul de anvelope Ityres. Dacă sunteți nevoiți să practicați condusul pe timp de noapte nu uitați să fiți atenți și întotdeauna odihniți.

Sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *