masini preferate de romani

Top 5 masini preferate de romani

Dacă vorbim despre mașinile preferate ale românilor, să vedem mai întâi ce calități caută aceștia la un autoturism. Mașina ideală trebuie să consume puțin, dar să aibă mulți cai putere. Trebuie să fie fiabilă, iar piesele de schimb să fie ieftine și ușor de găsit.

Trebuie să fie încăpătoare, rezistentă și nu în ultimul rând trebuie să fie îndeajuns de frumoasă ca să ne satisfacă nivelul de auto-realizare. Să vedem în continuare care sunt cele 5 masini preferate de români.

#1 Volkswagen Golf

volkswagen golf

Mică, economică și la un preț decent, Volkswagen Golf este una din mașinile preferate de tinerii români. Primul model de Golf a apărut în anul 2003 și a avut motorizări începând de la 1.4 L până la 2.0 L, printre care și o motorizare de 2.0 L TFSI de 200 CP. Aceasta mașină poate fi găsită atât în varianta cu 3 uși, cât și în varianta cu 5 uși.

#2 Dacia Logan

dacia logan

Judecând după numărul de Logan-uri prezente pe strâzile din România, putem afirma cu încredere că această mașină este preferata românilor. Piesele de schimb sunt ieftine și ușor de găsit iar motorizările sunt convenabile, singura problemă de care toată lumea se plânge la acest model ar fi fiabilitatea. Producția de mașini Dacia Logan a început în anul 2004.

#3 BMW 525

bmw 525

BMW 525 este una din mașinile preferate de românii ceva mai înstăriți. Mașina este una destul de greu de întreținut, cu motorizări mari și piese de schimb scumpe. În ciuda acestui fapt limuzina este una dintre preferatele românilor. Primul model de BMW Seria 5 a apărut în anul 1972.

#4 Volskwagen Polo

volkswagen polo

Putem spune că Volskwagen Polo este fratele mai mic al lui Volskwagen Golf. Design-ul oarecum asemănător, atât interior cât și exterior, dar și motorizările similiare, fac din Polo o variantă low budget a Golf-ului. În ciudat acestui fapt, producția de automobile modelul Polo a luat startul cu aproximativ 3 decenii mai devreme ca Golf, mai exact în anul 1975.

#5 Audi A4

audi a4

Primul model de Audi A4 a apărut acum 20 de ani, adică în 1994. Această mașină este rivalul direct al limuzinei BMW seria 3, ambele fiind produse cu o diversitate de motorizări și caroserii, inclusiv caroserie cabrio. Spre deosebire de modelul A4, BMW seria 3 este mult mai îndrăgită de pasionații de autoturisme sport, deoarece aceasta este produsă în varianta cu 3 uși.

Alte masini preferate de romani sunt Opel Astra, Volkswagen Passat, Opel Vectra, Ford Focus, BMW 320, Audi A6, Skoda Octavia, Renault Megane, Opel Corsa, BMW 318, Ford Mondeo, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Renault Laguna și BMW 316.

Pentru mai multe informații despre automobile, pneuri auto și sfaturi, citiți în continuare blog-ul nostru. Nu uitați să ne vizitați la adresa www.ityres.ro.

Echipa iTyers urează weekend plăcut tuturor șoferilor!

surse foto: dreamstime.com, wikipedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *