intretinere anvelope

Metode intretinere anvelope pe care nu le folosim

În mai puțin de o săptămână va fi oficial primăvară, motiv pentru care anvelopele de iarnă trebuie depozitate pentru cel puțin următoarele șase luni.

După ce am vorbit la începutul lunii despre cum depozităm un set de anvelope în condiții cât mai bune, astăzi vom vorbi despre intretinere anvelope și ce anume să facem pentru a nu se degrada în perioada în care nu le folosim.

Tratament pentru intretinere anvelope

Aplică anvelopelor tale înainte să le depozitezi un tratament pentru întreținere, înnegrire și protecția cauciucului. Pentru a face acest lucru, achiziționează fie un spray pulverizator, fie soluție concentrată care trebuie distilată în apă.

Produsele de genul acesta se aplică direct pe cauciuc, după ce acesta a fost în prealabil curățat. Pentru o mai bună eficacitate, aplică aceste soluții atunci când setul de anvelope a fost demontat.

Protejează anvelopele cât timp nu le folosești

Ideal ar fi să folosești huse din polistiren sau un suport pentru anvelope, dar în lipsa acestora poți folosi orice alt lucru ce oferă protecție. Pune peste ele o pătură sau pur și simplu acoperă-le cu un strat de celofan.

Verifică anvelopele înainte de depozitare

Verifică starea în care se află anvelopele înainte să le depozitezi. Dacă acestea prezintă urme de uzură ar trebui reșapate sau înlocuite cu unele noi, în funcție de gradul de deteriorarea.  De cele mai multe ori, urmele de uzură se pot vedea cu ochiul liber, dar pentru siguranța dumneavoastră vă recomandăm să apelați la un service sau la altă asistență competentă să facă acest lucru.

Depozitare în condiții optime

Evită depozitarea unui set de anvelope în locuri în care există fluctuații de temperatură ori unde temperatura depășește 35 de grade celsius. Depozitarea în condiții neadecvate poate duce la scăderea calității cauciucurilor, deoarece pneurile de vară au un compus chimic diferit față de celelalte anvelope.

La începutul lunii am scris acest articol în care am vorbit pe larg despre locurile în care putem depozita un set de anvelope pe care nu îl folosim, așa că te invităm să-l citești pentru a afla mai multe informații despre acest subiect.

Nu uita să le notezi

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este reprezentat de faptul că anvelopele trebuie montate exact în aceeași poziție în care au fost atunci când le-ați dat jos. Notați anvelopele cu următoarele acronime DF (dreapta-față), DS (dreapta-spate), SF (stânga-față), SS (stânga-spate), folosind un marker pentru cauciucuri sau bilețele.

Trebuie să îți cumperi anvelope de vară?

Stai cu ochii pe site-ul www.ityres.ro pentru a prinde ofertele de primăvara și alege cauciucurile potrivite pentru tine din peste o mie de modele de la 40 de brand-uri diferite. Magazinul nostru îți pune la dispoziție o gamă largă de anvelope și totodată transport gratuit pentru cauciucurile cumpărate de la noi.

Pentru mai multe informații utile despre intretinere anvelope, accesați rubrica ”Articole” din pagina blog-ului nostru. Până data viitoare vă dorim o săptămână frumoasă și asfalt uscat.

Sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *