anvelope rezistente

Cum aleg un set de anvelope rezistente

Rezistența se definește simplu ca durabilitate, trăinicie, capacitatea unei anvelope de a funcționa fără a se deteriora în timp și de a oferi performanțe bune o perioadă îndelungată.

În articolul de astăzi vom prezenta în prima parte cum anume alegem un set de anvelope rezistente, iar în partea finală a articolului vom prezenta o serie de sfaturi ajutorul cărora veți crește chiar voi durata de viața a cauciucurilor.

Cum aleg un set de anvelope rezistente?

Cele mai rezistente anvelope sunt produse de branduri cunoscute

Nu este o constantă, dar cu siguranță este un aspect de care trebuie să țineți cont. Cauciucurile rezistente sunt produse de brand-uri consacrate acestui domeniu. E foarte greu să găsești cauciucuri ieftine, produse de firme mici și care să fie totodată rezistente în timp.

Anvelopele trebuie să se potrivească autoturismului tău

Ne place să subliniem acest lucru de fiecare dată când avem ocazia. Pentru a oferi randament maxim, anvelopele trebuie alese în funcție de autoturismul pe care îl deții. Pe scurt, indicele de sarcină, indicele de viteză, dar și dimensiunile anvelopei, trebuie să fie în concordanță cu specificațiile tehnice ale mașinii.

Fii cu ochii pe clasamente

Anual, diferite publicații realizează clasamente ori top-uri ale noilor anvelope apărute pe piață. Urmărește constant acest publicații și vezi care sunt cele mai rezistente anvelope, în funcție de locul pe care se poziționează.

Nu cumpărați anvelope reșapate sau second hand

În cazul în care rezistența este unul din criteriile principale pe care le vizați atunci când achiziționați un set de anvelope, atunci sfatul nostru este să renunțați din start la ideea de a cumpăra anvelope reșapate ori la mâna a doua. Chiar dacă și acest tip de anvelope se dovedesc utile în anumite situații, rezistența lor în timp este mult mai mică față de cea a anvelopelor noi.

Cum cresc rezistența anvelopelor?

Renunță la stilul de condus agresiv

Nu există vreo rețetă specială pentru a avea anvelope rezistente, ci pur și simplu trebuie să ai grijă de ele. Primul pas pentru a le crește speranța de viață este să renunți la stilul de condus agresiv, mai multe informații pe această temă veți găsi în articolul nostru postat în luna august.

Nu folosiți anvelope de iarnă tot timpul anului

Din comoditate ori din lipsă de suport material, o parte dintre șoferi obișnuiesc să folosească anvelope de iarnă în toate cele 4 sezoane. Acest lucru nu este recomandat deoarece, din cauza compoziției cauciucului,  acestea se uzează în timpul verii și devin ineficace atunci când zăpadă își face din nou apariția. Cel mai bine este să aveți două seturi de cauciucuri, un set de anvelope de iarnă pentru sezonul rece și un set de anvelope de vară pentru restul anului.

În final concluzionăm că, atât alegerea unui set de anvelope noi, cât și efortul depus pentru păstrarea lor în condiții optime sunt la fel de importante în cazul în care dorim ca autoturismul nostru să fie echipat cu anvelope rezistente.

Echipa Ityres vă dorește o zi frumoasă în continuare!

sursa foto: commons.wikimedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *