service auto

Ce trebuie sa stii inainte de a merge la un service auto

Întrucât primăvara este anotimpul în care se fac cele mai multe revizii, am decis să discutăm în articolul de astăzi câteva aspecte foarte importante pe care trebuie să le știi înainte de a merge cu mașina la un service auto. Înainte de a trece mai departe și de a trata acest subiect, trebuie știut încă de la început că aceste aspecte vizează service-urile particulare, nu pe cele de la reprezentanță.

Service-urile de la reprezentanță au un set de reguli stricte, norme riguroase și o ierarhie a muncii bine definită, pe când service-urile auto particulare de multe ori ignoră aceste lucruri, tocmai de aceea prețurile practicate de aceștia sunt mai mici.

Înainte să mergi la un service auto…

Cere două expertize

Pentru început, în cazul în care autoturismul tău are probleme, ar fi bine să ceri două expertize la două service-uri auto diferite. Bineînțeles că acest lucru va costa, dar e mai bine să plătești ceva mai mult la început, decât să constați că ai plătit bani pentru piese care nu trebuiau înlocuite. În cazul unei greșeli de expertiză, un service auto își va accepta greșeala și probabil îți va oferi manoperă gratuită, dar sunt foarte puține service-urile care îți vor returna banii pe noile componente cumpărate.

Verifică orice service auto

Întreabă oamenii din jurul tău ce părere au despre acel service auto la care tu vrei să mergi. Dacă nimeni nu te poate ajuta, caută pe forumuri sau pe site-ul lor testimoniale de la foștii clienți. În cazul în care nu îți inspiră încredere, poate e timpul să iei în calcul și căutarea unui nou service auto.

Poză în interiorul articolului

Poză

Verifică piesele montate

După finalizarea manoperei, verifică de unul singur sau la un alt service piesele noi care au fost montate. Nu puține au fost cazurile în care mecanicii unor service-uri particulare au înlocuit piesele noi cumpărate de client cu unele second hand sau neoriginale. Pentru a sta departe de astfel de situații, sfatul nostru este să verifici periodic mașina atunci când se află într-un service auto și, la fel cum am spus mai sus, să verifici daca piesele care au fost montate pe mașina ta sunt cele pe care le-ai cumpărat.

Nu lăsa în mașină bunuri de valoare

Înainte de a duce mașina la service golește-o de tot ce înseamnă bunuri care se pot valorifica ușor, precum laptop-ul, iPod-ul, tableta, GPS-ul și-așa mai departe. Acesta este un aspect de care trebuie să țineți neapărat seamă, deoarece service-urile nu își asuma răspunderea pentru obiectele tale pierdut, atâta timp cât nu există dovezi concludente ale unui furt.

Dacă te-am pus pe gânduri și crezi că mașina trebuie dusă la service, îți recomandăm să citești și articolul nostru din luna precedentă, 5 semne că autoturismul tău are nevoie de o revizie. Până la următorul articol magazinul de anvelope www.ityres.ro vă dorește o săptămână frumoasă!

Poză previzualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *