garaj organizat

5 idei pentru un garaj organizat

Garajul românilor este de obicei aglomerat, ticsit de lucruri vechi și dezordonat. Dacă ești posesorul unui garaj încearcă pe cât posibil să-l faci să arate ca un loc unde poți adăpostii și repara un automobil, nu ca o anexă.

În articolul de astăzi v-am pregătit 5 sfaturi practice pentru a avea un garaj organizat și foarte bine pus la punct cu un minim de efort.

Utilizează spațiul pe verticală

Pentru a realiza acest lucru puteți apela la mai multe soluții cum ar fi rafturile suspendate sau diferite sisteme inteligente de prindere, cum sunt cele pe care le vedeți în fotografia de mai jos. O altă soluție pe care o recomandăm este instalarea de panouri perforate ori de suporturi magnetice. În acest fel, uneltele și sculele dumneavoastră vor fi mai mult ușor de găsit iar garajul mult mai organizat.

Instalează o ușă basculantă

Ușile basculante se pot monta pe orice tip de garaj cu condiția ca pe tavan să nu existe elemente constructive care să împiedice bascularea ușii. Conform unui site de specialitate, înălțimea recomandată a tavanului trebuie să fie cu 125mm mai mare decât înălțimea ușii.

La fel ca orice alte produse, acestea vin într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. Pentru un plus de confort,  vă puteți accesoriza ușa de la garaj cumpărând separat și un sistem automatizat cu ajutorul căruia puteți deschide ușa cu o simplă apăsare pe buton.

Folosește dulapuri metalice pe roți

Dulapurile metalice pe roți sunt rezistente în timp și foarte ușor de mutat dintr-un loc în altul. Un dulap complet utiliat costă în jur de 450-500 €, iar un dulap gol pe care il puteți umple cu sculele dumneavoastră costa aproximativ 100 €. Prețul crește în funcție de numărul de sertare, culoare, distribuitor și-așa mai departe.

Nu uita de cutii de plastic

Cutiile de plastic reprezintă soluția ideală dacă doriți să aveți un garaj organizat. Acestea au un preț destul de mic și sunt foarte ușor de găsit. Puteți folosi cutiile mici pentru a depozita piulițe, șuruburi, accesorii pentru pescuit și-așa mai departe, iar cutiile mari le puteți folosi pentru a depozita orice, de la vechile piesele ale automobilului până la soluții pentru curățat cauciucuri.

Marele avantaj al acestor cutii de plastic este faptul că le poți schimba oricând locul deoarece au o greutate redusă. Pentru o organizat eficientă, puteți lipi etichete de hârtie pe care scrieți ce anume se află în cutii.

Păstrează totul curat și ordonat

Aruncă din timp tot ceea ce nu îți mai folosește, nu colecționa lucruri inutile. Dacă totuși produsele sunt într-o stare bună încearcă să le vinzi, iar cu banii obținuți să îți cumperi ce ai tu nevoie. Încearcă să gasești fiecărui obiect un loc al lui, în acest fel îți va fi mult mai ușor să le găsești, iar garajul tău va fi mult mai aerist.

Pentru mai multe informații despre automobile, pneuri auto și sfaturi, citiți în continuare blog-ul nostru. Nu uitați să ne vizitați la adresa www.ityres.ro.

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *