dezghetare parbriz

Solutii simple pentru dezghetare parbriz

Iarna. Anotimpul preferat al copiilor, anotimpul în care se oferă cele mai multe cadouri și în care se practică cele mai îndrăgite sporturi de senzație.

Cu toate acestea, iarna nu reușește să fie niciodată pe placul șoferilor: zăpadă topită pe străzi, gheață pe carosabil, riscuri de accidentare, vizibilitate redusă, probleme la pornirea motorului, sare rămasă pe anvelope și pe tabla mașinii și, nu în ultimul rând, parbriz înghețat.

Cu toate că am putea scrie despre fiecare din aceste probleme des întâlnite ale șoferilor, am ales astăzi să vorbim despre cea mai des întâlnită situație în această perioadă a anului și anume să găsim un răspuns la întrebarea…

Care sunt cele mai bune soluții pentru dezghetare parbriz?

În fiecare dimineață când mergi la mașină, grăbit să ajungi la serviciu și găsești parbrizul înghețat… simți că nu e tocmai cel mai bun mod de a-ți începe ziua.

Începi prin a porni motorul și a da drumul la ventilator, îndreptat spre parbriz, ca să îl încălzească în caz că e înghețat și din interior.

Totuși, s-ar putea să îți ia mult timp să faci o dezghetare parbriz, mai ales dacă racleta nu face față.

Când găsești parbrizul acoperit cu bucăți mari de gheață, poți risca dacă folosești racleta, întrucât desprinderea gheții poate duce la zgârierea sau deteriorarea a parbrizului.

Ce faci în acest caz?

Iată câteva soluții care îți sunt la îndemână:

#1 Spray-ul degivrant

Este una din cele mai eficiente metode de a „sparge gheața”, însă atât timp cât stratul de gheață este subțire

După ce pulverizezi cu spray pe suprafața pe care vrei să o cureți, aștepți 10-15 secunde până observi că aceasta dispare și, dacă vezi că începe să se scurgă, poți folosi ștergătoarele sau o cârpă uscată, pentru a curăța complet geamul.

Însă, trebuie să ai grijă de care spray cumperi. Am auzit persoane nemulțumite de soluțiile de degivrare pe care le-au cumpărat, pe motiv că acestea înghețau. Asigură-te că achiziționezi o marcă de calitate, rezistent la cel puțin -25 grade Celsius.

În general, costul unei astfel de soluții de dezghetare parbriz este între 10 și 40 lei, la cantități între 300 și 750 ml.

#2 Soluție pe bază de oțet

Dacă vrei să optezi pentru o soluție home-made pentru dezghetare parbriz, atunci soluția pe bază de oțet este la îndemâna ta.

Aceasta trebuie alcătuită din 50% apă și 50% oțet alb (datorită mirosului său care nu este așa de puternic). Pentru gheața dificil de îndepărtat, poți opta și pentru o soluție cu 75% oțet.

Poți folosi această soluție și preventiv. Asta înseamnă că trebuie să o pulverizezi pe parbriz și pe geamurile mașinii seara, după ce ai circulat cu ea și geamurile sunt curățate. După ce ai pulverizat, poți șterge geamurile cu o lavetă.

Dimineața, după o noapte geroasă, vei constata că parbrizul va fi mai puțin înghețat și mult mai simplu de curățat.

Dacă nu poți pulveriza cu oțet și apă în fiecare seară, atunci poți să o faci direct dimineața, peste parbrizul înghețat și rezultatul va fi similar cu cel al unui spray degivrant: gheața se va topi și vei putea să o îndepărtezi ușor cu racleta.

Dacă nu ai oțet alb la îndemână, poți folosi și o soluție pe bază de spirt, însă proporția acestuia să nu fie mai mare de 50%.

#3 Husă pentru parbriz

Aceasta este singura metodă din listă care funcționează strict preventiv.

Este cea mai simplă metodă de a scăpa de înghețarea parbrizului și de a pleca dimineața liniștiți, fără a depune vreun efort în curățarea acestuia.

husa dezghetare parbriz

Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi un astfel de accesoriu cu aproximativ 50 lei și să o poziționezi pe parbriz seara, pentru îl proteja de îngheț până dimineața.

Dacă nu deții și nu vrei să achiziționezi o astfel de husă, poți folosi și o pătură. Însă, trebuie să te asiguri că parbrizul este perfect uscat înainte de a o aplica și că nu va ninge în noaptea respectivă.

În caz contrar, există riscul ca pătura să se umezească și apoi să înghețe lipindu-se de parbriz, fiind mai dificil de îndepărtat.

Sperăm că îți sunt utile aceste metode de dezghetare parbriz!

În afară de aceste soluții, tu ce altceva mai folosești pentru a îndepărta (sau preveni) gheața de pe parbriz?

sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *