pregatire automobil pentru zapada

Sfaturi de pregatire automobil pentru zapada

În ciuda faptului că zapada din luna decembrie a dispărut  în mare parte, nu trebuie să uităm totuși că suntem abia la jumătatea anotimpului rece. Meteorologii anunță din luna februarie un val de temperaturi scăzute, așa că în articolul de astăzi vom discuta în mare, despre cum trebuie să pregătim automobilul pentru zapada, în cazul în care nu am făcut-o deja.

Cumpără cauciucuri de iarnă

Înainte de toate, trebuie să ne echipăm mașina cu anvelopele de iarnă corespunzătoare. Pentru a face acest lucru, uită-te peste articolul nostru din luna august ”Cum aleg cauciucuri noi pentru mașina mea”, apoi accesează site-ul www.ityres.ro și folosește filtrul de căutare poziționat în partea de sus a site-ului, pentru a găsi anvelope care să se potrivească automobilului tău.

Recomandare noastră este un set de anvelope Continental WinterContact TS850 datorită raportului foarte bun între calitatea produsului și prețul acestuia (264 Lei). Aceste anvelope s-au clasat pe locul I în topul Auto Express, obținând rezultate extraordinare la frânare și la rezistența la rulare.

Ia cu tine în automobil tot ce ai nevoie

Cu alte cuvinte nu pleca nepregătit la drum, mai ales dacă știi că urmează să străbați o distanță destul de mare. Principalele accesorii pe care ar trebui să le ai cu tine atunci când vine zapada sunt:  lopată, racletă din cauciuc, spray pentru încuietori, lanțuri pentru cauciucuri, benzi antiderapante din plastic, perie specială pentru dat zapada și șufă de tractare.

Utilizate corespunzător, acestea vă vor scoate din orice situație dificilă și vor reda plăcerea condusului, chiar dacă vremea de afară nu este foarte prietenoasă. Pentru a reduce din cheltuieli, puteți căuta magazine care vând o mare parte din aceste lucruri sub forma unor pachetele promoționale de sărbători.

Mașina e pregătită, rămâne să te pregătești și tu

Dacă ai îndeplinit cele două obiective de mai sus, înseamnă că ai ajuns la ultimul punct de pe listă. Reflexele se pot altera în timp, chiar și într-o perioadă scurt de 9 luni, așa că înainte de a intra în trafic ar fi bine să exersezi din nou condusul pe zapada. Acest lucru nu doar că vă oferă un plus de siguranță atunci când sunteți puși în fața unei situații dificile, dar vă ajută să vedeți cum se comportă noile cauciucuri pe zapada.

Pentru a-ți reîmprospăta reflexele folosește un cadru organizat în care nu poți provoca daune, preferabil un poligon auto. Evită să te duci în parcările hypermarket-urilor, deoarece aceste spații aparțin mediului privat și pot exista anumite restricții legislative.

La fel cum am spus la începutul articolului, iarna nu a trecut, așa că fii în continuare precaut și vigilent în trafic. Ai grija atunci când frânezi pe porțiunile umbrite deoarece încă pot exista porțiuni de polei, chiar dacă restul carosabilului pare uscat. Aceste sfaturi v-au fost oferite de magazinul de anvelope Ityres. Vă dorim o săptămână cât mai bună!

sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *