accesorii auto pe timp de iarna

8 accesorii auto utile pe timp de iarna

Luna decembrie a trecut de jumătate, dar urmează încă două luni în care drumurile vor fi acoperite de zăpadă și polei. Așa că, este bine să îți echipezi din timp autoturismul.

În articolul de astăzi îți oferim o listă cu 8 accesorii auto, care se pot dovedi utile în situațiile dificile și care pot fi găsite cu ușurință în majoritatea magazinelor.

Accesorii auto utile iarna

  • Lopată

Din plastic sau lemn, pliabilă sau fixă, lopata reprezintă ajutorul numărul unu al oricărui șofer înzăpezit. Dacă sunteți în căutarea unei lopeți, sfatul nostru este să o cumpărați direct din magazin pentru a vedea cât de rezistentă este.

Prețul unei lopeți în hypermarket-uri variază între 10 și 50 de lei.

  • Racletă din cauciuc

Spuneam în articolul nostru precedent că racleta trebuie să fie din cauciuc, nu din plastic și că o folosim doar pe suprafața parbrizului și la nevoie pe oglinzile laterale. Nu este recomandat îndepărtarea crustei de gheață de pe caroseria ori luneta autoturismului, deoarece se pot produce zgârieturi fine, insesizabile pe moment.

  • Spray încuietori

Spray-ul lubrifiant pentru dezghețat și gresat este potrivit pentru degivrarea încuietorilor înghețate ale portierelor și pentru prevenirea congelării acestora. Cu ajutorul duzei speciale a spray-ului, se poate pulveriza foarte ușor în orice încuietoare înghețată. Datorită lubrifierii sale excelente aceasta are ca rezultat scurgerea apei din interiorul încuietorilor și o protecție ridicată împotriva coroziunii, motiv pentru care poate fi utilizat tot timpul anului.

Lanțurile antiderapante sunt potrivite în zonele în care terenul solicită intens autoturismul. Echipa Ityres consideră că accesorizarea mașinii cu lanțuri pentru cauciucuri nu este neapărat necesară, atât timp cât autovehiculul este echipat cu anvelopele de iarnă corespunzătoare.

  • Benzi antiderapante din plastic

Benzile antiderapante sunt ideale pentru a ieși cu mașina din noroi, nisip, zăpadă mare sau pentru a pleca de pe suprafețe foarte alunecoase.

De asemenea, acestea pot fi folosite și ca suprafață de sprijin la schimbarea roților sau montarea lanțurilor antiderapante.

  • Cabluri de pornire

Iarna este anotimpul în care bateria mașinii are cele mai multe șanse să cedeze, din cauza temperaturii foarte scăzute din timpul nopții. Cablurile de pornire vă ajută să readuceți la viață bateria autoturismului dumneavoastră, după ce aceasta a cedat.

Tot ce trebuie să faceți este că conectați cablurile la cele patru borne ale bateriilor auto și apoi așteptați, accelerând la un interval regulat de timp.

  • Perie specială pentru dat zăpada

E bine să cumpărați o perie specială pentru dat zăpada, deoarece periile obișnuite pot provoca zgârieturi fine pe caroseria mașinii. Dacă vrei să îți cumperi în viitorul apropiat o astfel de perie, încearcă să achiziționezi una care să aibă și o racletă din cauciuc încorporată.

Prețul unei astfel de perii începe de la 25-30 de lei.

  • Șufă de tractare

Dacă ai de gând să pleci în vacanță iarna aceasta, ar fi bine să pui printre bagaje și o șufă de tractare, deoarece în această perioadă a anului vremea poate fi destul de capricioasă. Confecționată dintr-un material rezistent, la capetele căruia se află un sistem de prindere din aluminiu, aceasta este ideală pentru situațiile în care mașina dumneavoastră rămâne suspendată ori înțepenită.

Sperăm că vă va fi de folos această listă și că nu veți pleca la drum nepregătiți. Pentru mai multe informații utile despre autoturisme și cauciucuri, vă invităm să citiți și alte articole aflate pe blog-ul magazinul Ityres.

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *