Ce spune culoarea autoturismului despre tine

Studiile confirmă faptul că oamenii își aleg întotdeauna culoarea autoturismului în funcție de personalitatea pe care o au și de felul fiecăruia de a fi.

Acest lucru este valabil chiar și în cazul autoturismelor cumpărate la mâna a doua. Să vedem în continuare care sunt trăsăturile șoferilor în funcție de culoarea automobilului și care sunt calitățile ori defectele acestora.

Culoarea negră

Șoferul unui autoturism negru este în general o persoană întroverită. Aceasta încearcă să acopere sau să disimuleze anumite lipsuri emoționale printr-o culoare care sugerează impunerea și austeritatea. Potrivit studiilor, șoferii mașinilor de culoarea neagră sunt liniștiți în trafic și respectă regulile de circulație.

Culoarea verde

Culoarea verde sugerează calm, echilibru și prosperitate. Șoferii care preferă culoarea verde sunt modești, de încredere și foarte atenți, tocmai de aceea posesorii automobilelor verzi sunt de foarte puține ori implicați în accidente grave. Chiar dacă se spune că cei care aleg această culoare sunt atenți la mediul înconjurător, e greu de crezut că afirmația este valabilă și în cazul șoferilor.

Culoarea roșie

Șoferii aflați la volanul unui bolid de culoare roșie optează de obicei pentru un stil de condus agresiv, impulsiv și imprudent. Dorința de a fi mereu în centru atenției, dar și obișnuința de a acționa sub influența primului impuls îi fac să uite că se află pe un drum național, nu pe un circuit de Formula 1 așa cum ar fi tentați să creadă.

Culoarea gri / argintie

Posesorii autoturismelor de culoare gri sunt de cele mai multe ori oameni calculați și circumspecți. În prim plan, aceștia sunt interesați de fiabilitatea și de siguranța pe care o mașina o poate oferi, iar în plan secund de aspectul exterior. Culoarea gri  maschează bine praful și zgârieturile fine, tocmai de aceea este una dintre preferatele șoferilor.

Culoarea albă

Posesorii mașinilor de culoare albă sunt oameni optimiști, extravertiți și plini de viața. Această culoare este preferată atât de femei, cât și de barbați, indiferent de vârsta pe care o au, tocmai de aceea automobilele de culoare albă sunt unele dintre cele mai răspândite.

Culoarea albastră

Din punct de vedere psihologic și emoțional, șoferul autoturismului de culoare albastră se aseamănă destul de mult cu șoferul autoturismului de culoare albă. Aceștia sunt oameni orientați spre exterior, prudenți la modul în care conduc și foarte rar extravaganți.

Vopsea cromată / cameleon

Adepți ai tuning-ului, aceștia își doresc cu orice preț să iasă din mulțime și să aibă în posesie doar obiecte rare, de preferat unicat. Aceștia pun accentl atât pe aspectul exterior al autoturismului, cât și pe performanțele pe care aceasta le obține pe asfalt. Atenți din fire,  vor avea întotdeauna grijă de mașină, dar vor profita la maxim de avantajele oferite de un motor cu mulți cai putere.

Există pneuri auto colorate?

Răspunsul este da, anvelopele pot fi fabricate într-o varietate de culori, dar puțini producători aleg să facă acest lucru. Anvelopele colorate sunt foarte rare și se folosesc cu precădere în industria de tuning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *