adormitul la volan

5 metode testate ca sa previi adormitul la volan

Anual, sute de accidente au loc din cauza șoferilor care adorm la volanul autoturismelor, iar numărul acestora pare să fie în creștere.

Îngrijorați fiind de acest lucru, am decis să tragem un semnal de alarmă și să dedicăm articolul de astăzi acestui subiect controversat, prezentându-ți 5 metode testate prin care poți să previi acest fenomen.

Ia o pauză

Dacă nu te simți în apele tale, fă o mică pauză. Oprește mașina într-un loc sigur și coboară să iei o gură de aer. Dă-ți cu puțină apă pe față, întinde-te, aleargă puțin, fă câteva exerciții de încălzire. Folosește-te de orice mijloace pentru a alunga starea de somnolență.

Acest lucru nu este recomandat doar de noi, ci și de manualele de legislație rutieră. Pauza de odihnă joacă un rol crucial în viața oricărui șofer, spre exemplu șoferii profesioniști sunt obligați să ia pauza după un anumit timp în care au stat la volan, iar în cazul în care nu fac asta, sunt sancționați contravențional.

Menține o conversație

Un exercițiu interesant pentru a alunga starea de somnolență este să menții o conversație cu partenerii sau partenerul de drum. Mare atenție însă dacă alegi să faci acest lucru, deoarece  toată atenția ta trebuie acordată șofatului, nu discuției, așa că încearcă să abordezi subiecte care nu îți acaparează prea multă atenția și care nu te distrag de la activitatea de șofat.

Fredonează versurile unei melodii

Este bine cunoscut faptul că muzica poate fi un remediu pentru insomnii, dar și un combatant al stării de somnolență, totul este să asculți melodiile potrivite. Una dintre metodele testate pentru a evita adormitul la volan este să fredonezi versurile unei melodii  antrenante, așa că optează pentru posturi de radio care difuzează muzică ritmată.

Dacă muzica de la radio nu este pe gustul tău, alege una dintre cele 5 metode diferite de a asculta propriul playlist, propuse de noi în articolul din luna precedentă.

Cafeină

Cafeina este o substanță care se găsește în cafea, ceai, nuci de cola, mate, guarana și cacao. Numele de cafeină provine de la cafea, din care a fost izolată pentru prima oară substanță Folosită cu moderați, aceasta vă oferă energie necesară pentru a preveni adormitul la volan. Dacă nu ești unul din iubitorii cafelei sau al băuturilor energizante, poți asimila această substanță din gumele cu cafeină.

Acestea se găsesc de obicei în supermarketuri sau în benzinării și au ca prim scop oferirea unui impuls energetic.

previi adormitul la volan

Sursă foto

Odihnește-te înainte de a pleca la drum

Una dintre cele mai bune metode de a preveni și evita adormitul la volan este bineînțeles să te odihnești bine înainte de a pleca la drum, mai ales în momentul în care ești conștient de faptul că ai de parcurs un drum lung, iar timpul nu este de partea ta.

Ca șofer trebuie să îți asumi o anume responsabilitate, deoarece în mâinile tale se află totodată și viața pasagerilor pe care îi transporți, așa că fii întotdeauna prudent și folosește aceste metode pentru a preveni adormitul la volan. Acest articol ți-a fost pus la dispoziție de www.ityres.ro, magazinul cu cea mai bună ofertă la anvelope.

Sursă foto top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *