scoala de soferi permis

5 trucuri sa inveti mai usor pentru scoala de soferi

Spre deosebire de acum 20 de ani, învățatul pentru scoala de soferi a devenit mult mai ușor. Acest lucru este posibil datorită accesului ușor la informație, dar și grație evoluției tehnologice. În momentul de față poți rezolva chestionare direct de pe telefonul tău mobil, apoi să citești de pe tabletă, iar în final să urmărești câteva tutoriale pe Youtube.

Să vedem în continuare câteva tructuri pentru a obține randament maxim într-un timp record, atunci când ne pregătim pentru scoala de soferi.

Descarcă o aplicație

Folosește o astfel de aplicație pentru a gestiona timpul mort din activitatea zilnică. Fie că stai la plajă sau aștepți pe cineva care întârzie, utilizează aplicația pentru a-ți completa ori testa cunoștințele dobândite în timpul orelor de legislație rutieră.

Aplicațiile destinate cursanților înscriși la scoala de soferi sunt eficiente,  utile, ușor de folosit și gratuite. Pe lângă chestionare, acestea mai conțin codul rutier, un ghid de mecanică, măsuri de prim ajutor și tehnici de conducere ecologică.

Învață în fiecare zi pentru scoala de soferi

Cel mai bine este să înveți în fiecare zi 30 de minute, decât să înveți 3 ore și jumătate o dată pe săptămână. Noțiunile se vor fixa mai ușor în memorie deoarece mintea este odihnită iar informația este implicit mai puțină. Restul timpului îl poți folosi pentru a rezolva chestionare auto.

Fii perseverent

Repetă fiecare chestionar până obții maximul de puncte. Mulți cursanți fac greșeala ca după ce au obținut un scor de 22 sau 23 de puncte, să treacă imediat la un alt chestionar.  Pentru o eficacitate sportiă, recomandăm ca după finalizarea chestionarului în cauză să cauți întrebările la care ai răspuns greșit, apoi să cauți răspunsul corect împreună cu explicațiile aferente, iar mai apoi să repeți chestionarul până obții 26 de puncte.

Acest tip de exercițiu antrenează memoria vizuală, sporește atenție cursantului și acoperă lipsurile de cunoștințe, acolo unde este cazul. Chiar dacă ai scos punctajul maxim nu te supraaprecia, revino asupra de fiecare dată când ai ocazia.

Parcurge toată materia

Parcurge toată materia, nu învăța doar ce crezi tu că este important. La testul final, pot exista întrebări din întreg codul rutier, inclusiv din noțiuni de mecanică, conduită preventivă,  conducere ecologică și prim ajutor.

Nu te feri să pui întrebări

Fă un obicei din a te așeza în locul din dreapta șoferului și încearcă să fii cât mai atent. Concentrează-te asupra marcajelor de pe șosea, a semnelor rutiere, asupra pietonilor și bineînțeles asupra celorlalți participanți la trafic. Încearcă să te pui în locul șoferului și să-ți folosești cunoștințele dobândite la scoala de soferi. Fă tot posibilul să-i anticipezi mișcările.

Dacă nu înțelegi un lucru, nu te feri să pui întrebări. De asemenea, concretrează-ți atenția și asupra modului în care șoferul conduce mașina. Vezi când schimbă vitezele, cât și cum turează autoturismul, modul în care se asigură în oglinzi și-așa mai departe.

Sperăm să vă fie de folos aceste mici trucuri în momentul în care vă înscrieți la scoala de soferi. Pentru a aprofunda acest subiect vă invităm să parcurgeți și articolul nostru din luna iunie, 8 sfaturi pentru șoferi începători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *