Cum sa nu fii pacalit cand alegi anvelope de iarna ieftine

Suntem în decembrie și, chiar dacă până acum vremea a ținut cu noi, legea prevede să ne punem anvelope de iarna. Cu toate acestea, mulți șoferi recurg la anvelope de iarna ieftine, la mâna a doua, care, în opinia noastră, ar trebui evitate.

Totuși, dacă se dorește o astfel de metodă de compromis, sfătuim șoferii să se gândească bine înainte să facă o astfel de achiziție, mai ales că anvelopele care nu sunt de calitate sau sunt suprauzate pot compromite siguranța șoferului și pasagerilor din mașină.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte să achiziționezi anvelope de iarnă ieftine:

Sfaturi achiziție anvelope de iarna ieftine

#1 Brand-ul de anvelope

Producătorii de anvelope sunt obligați să ofere garanție, indiferent dacă brand-ul respectiv este cunoscut sau nu. Totuși, problema nu este garanția în sine ci timpul în care se rezolvă problemele de garanție. De exemplu, partenerii producătorilor Debica, Matador, Riken, Sebring și Tristar sunt mult mai ușor de găsit decât cei cu alte nume, de care nu a auzit aproape nimeni.

În plus, trebuie să ții cont și de faptul că aceste anvelope pot avea probleme de construcție care să le cauzeze uzura prematură și să fii nevoit să le schimbi mai devreme decât termenul obișnuit.

#2 Vechimea cauciucurilor

Când cumperi anvelope de iarnă second-hand, este bine să te interesezi care este vechimea lor. Acest lucru le dictează stadiul de uzură și pot apărea probleme de aderență, elasticitate și performanțe în exploatare.

Dacă au o vechime mai mare de 5 ani, indiferent cât de mult au fost folosite, cel mai bine este să nu le cumperi.

#3 Micile umflături

De obicei, umflăturile apar în urma șocurilor suferite. Indiferent cât de mică este umflătura și unde se află pe cauciuc, poate pune în pericol întreaga mașină pentru că există riscul să cedeze la următorul șoc.

Anvelopa cu mici umflături prezintă un risc ridicat de explozie, mai ales la drum lung și viteză ridicată, ceea ce poate duce la accidente grave. Evită să cumperi astfel de anvelope!

#4 Anvelope de iarna ieftine reșapate

O anvelopă de iarnă poate fi reșapată pentru a fi folosită doar pentru circulația în oraș. Este o alternativă mai ieftină însă, după părerea noastră, este de evitat.

Astfel de anvelope au performanțele foarte scăzute și, singurul motiv pentru care ai putea să le folosești ar fi dacă dacă deții un autovehicul cu performanțe scăzute pe care îl folosești doar pe distanțe mici.

#5 Riscul achiziției de pe internet

Există articole în presă care menționează că achiziția de pe internet a anvelopelor prezintă riscul în ceea ce privește centrele suport unde clienții se pot adresa pentru eventuale probleme de garanție.

Într-adevăr, există magazine online care prezintă acest risc. Însă, de aceea, te sfătuim să te interesezi mai bine referitor la această condiție oferită de magazinul online de la care ești pe cale să cumperi.

Magazinul online iTyres, de exemplu, dispune de un centru suport pentru clienți și îți oferă chiar și posibilitatea să returnezi produsele necorespunzătoare, în caz că acestea au fost defecte sau deteriorate în timpul transportului. Vom schimba aceste produse și, în caz că nu mai dorești alte anvelope și ai efectuat returnarea în termen de 10 zile de la achiziție, vei primi banii înapoi.

#6 Prețul diferă în sezon

Mergând pe principiul „Fă-ți iarna car și vara sanie”, la fel este și în cazul dotării mașinii cu anvelope de iarnă. Dacă le cumperi în noiembrie sau decembrie, chiar dacă acestea sunt second hand, vor avea un preț mai mare decât dacă le cumperi în primăvară sau în vară.

Așadar, gândește-te din timp dacă ai nevoie de un set de anvelope și achiziționează-le în avans.

Sperăm să îți fie utile aceste sfaturi despre achiziționarea de anvelope de iarna ieftine! De asemenea, sperăm să ai parte de o iarnă liniștită și fără probleme la volan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *