5 accesorii auto pentru pasionatii de off road

Pentru mulți, off road este un stil de viață, pentru alții este doar un vis la care aspiră. La fel ca orice alt sport, acesta implică dedicare, timp, antrenament și susținere financiară, tocmai de aceea există un număr relativ mic de practicanți.

Articolul de astăzi l-am dedicat în întregime acelora dintre voi care vor știe de ce accesorii auto au nevoie pentru a transforma o mașina obișnuită într-una off road. Sperăm să vă placă și să vă fie de folos.

Accesorii utile pentru off road

Bullbar

Un bullbar este un mecanism montat pe partea din față sau din spate a unui autovehicul, pentru a proteja atât pasagerii, cât și autovehiculul, de o posibilă coliziune. Acest accesoriu este foarte util practicanților de off road, deoarece autoturismele acestora sunt întotdeauna expuse deteriorării.

În Canada, bullbar-ul mai poartă și denumirea de ”moose bumber”, datorită protecției pe care o oferă împotriva elanilor care sar în fața autoturismelor.

Troliu off road

Un troliu este un dispozitiv format din unul sau doi cilindrii care se învârt în jurul axelor lor și pe care este înfășurat un cablu rezistent, la capătul căruia se află un cârlig metalic. Acest dispozitiv se găsește într-o varietate de forme, dimensiuni și modele, în funcție de modelul mașinii pe care vrei să îl pui și în funcție de utilitate, domeniul off road nefiind singurul unde aceste dispozitive sunt folosite. Recomandarea noastră, dacă vrei să îți pregătești mașina pentru off road, este să optezi pentru un troliu hidraulic montat în partea din față a mașinii.

Suspensii off road

Un kit de suspensii off road este destul de costisitor, în schimb dacă vrei să practici acest sport este în mod clar o necesitate, fiindcă sigur nu îți dorești să fii eliminat primul din competiție din cauza faptului că ți-au cedat amortizoarele.

pasionatii off road

Sursă foto

Proiectoare halogen

De multe ori concursurile și competițiile se desfășoară pe mai multe zile, inclusiv pe timp de noapte, așa că există cel puțin 3 motive pentru care trebuie să îți echipezi mașina off road cu proiectoare halogen. Primul motiv este reprezentat de faptul că trebuie să ai o vizibilitate cât mai bună pe timp de noapte, al doilea este că lumina halogen este mult mai intensă față de lumina normală, iar al treilea motiv este că trebuie să fii precaut și să te gândești ce faci dacă ți se sparg sau strică farurile.

Cauciucuri 4×4 Mud Terrain off road

Datorită performanței sporite și a durabilității, recomandăm acest tip de cauciucuri practicanților de off road sau persoanelor care locuiesc în zone greu accesibile. Echipat cu aceste anvelope, autoturismul tău va trece cu ușurință peste nisip, pietriș, noroi, zăpadă afânată și teren accidentat. Acest lucru este posibil datorită felului ingenios în care au fost construite. Zimții, mari așezați la distanță unul față de altul, dar și cauciucul mai moale față de cel obișnuit fac depășirea obstacolelor să nu mai fie văzută ca o dificultate.

Sfaturile v-au fost puse la dispoziție de magazin de anvelope. Dacă vrei să citești mai multe informații despre accesorii auto, îți recomandăm să îți arunci o privire și peste articolul nostru din luna septembrie, accesorii indispensabile mașinii tale. Weekend plăcut tuturor!

Sursă foto site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *