5 accesorii indispensabile masinii tale

V-ați întrebat vreodată care accesorii sunt indispensabile autoturismului dumneavoastră? Ei bine, noi am făcut-o, iar rezultatul îl puteți urmări în articolul de mai jos.

Trebuie menționat încă de la început că am omis accesoriile care sunt reglementate prin lege (triunghi, trusă de prim ajutor, extinctor etc) și că prețurile au un caracter informativ.

Accesorii indispensabile mașinii tale

Șufă de tractare

Poza 1

Confecționată dintr-un material rezistent, la capetele căruia se află un sistem de prindere din aluminiu, aceasta este ideală pentru situațiile în care masina dumneavoastră rămâne suspendată ori înțepenită.

Șufa este folosită îndeosebi de practicanții de off-road dar, din cauza cauza condițiilor climaterice și al calității drumurilor autohtone, încadrăm șufa în primele 5 accesorii care nu ar trebui să-ți lipsească din masina.

Prețul unei șufe pornește de la 10-20 de lei și crește sistematic, în funcție de producător și de numărul kilogramelor forță pe care le suportă materialul din care este construită.

Cabluri de pornire

Poza 2

Cablurile de pornire vă ajută să readuceți la viață bateria autoturismului dumneavoastră, după ce aceasta a cedat. Tot ce trebuie să faceți este că conectați cablurile la cele patru borne ale bateriilor auto și apoi așteptați, accelerând la un interval regulat de timp.

Cele mai bune cabluri de pornire sunt cele groase, cu clești mari (pentru o prindere rapidă și sigură) și de preferabil cât mai lungi cu putință. Spun asta deoarece e posibil ca bateria autoturismului tău să cedeze într-un loc ceva mai greu accesibil, care nu permite așezarea unui alt autoturism față în față cu cel pe care îl dețineți.

Prețul unui set de cabluri pentru baterie începe de la 40-50 de lei. Acestea pot fi găsite în magazinele de piese auto, în benzinării, dar și în magazinele online.

Lampă auto

Poza 3

Fie că vorbim de o lanternă sau de o lampă auto, orice șofer trebuie să dețină printre accesoriile din masina și o sursă portabilă de lumină.

Recomandăm să optați pentru o lampă auto în defavoarea unei lanterne, deoarece poate fi realimentată la priza auto, iar designul este conceptul special pentru a fi ușor de folosit în situațiile dificile.

Prețul unei lampe de iluminare începe de la 20-30 de lei, dar poate ajunge și la câteva sute. Lampa auto este foarte utilă în timpul nopții în caz că aveți probleme cu anvelopele mașinii.

Briceag multifuncțional

Poza 4

Bricegele tip rescue sunt ideale pentru șoferi. Spre deosebire bricegele clasice, acestea sunt dotate cu spărgător de geamuri, tăietor de centuri, fierăstrău rotund pentru geamuri groase și mâner luminiscent. Utilitatea acestui accesoriu este una inconstestabilă, având în vedere numărul de accidente tot mai ridicat.

Prețul unui astfel de briceag, vândut sub eticheta unui cunoscut producător elvețian, începe de la 250 de lei și poate crește până la 700, în funcție de comerciant.

Patent universal

Poza 5

Inventat cu sute de ani în urmă, patentul se devedește a fi în continuare o unealtă extraordinar de utilă. Cu ajutorul lui puteți strânge sau desface o varietate de șuruburi, puteți tăia cabluri, puteți bate cuie și multe alte acțiuni.

Acesta este ușor de mânuit și de transportat, putând fi ținut cu ușurință în torpedoul mașinii sau în spațiile destinate depozitării, din ușile autoturismului. Prețul unei astefel de unelte începe de la 20-30 de lei și poate ajunge până la 100.

Printre criteriile de clasificare folosite de comercianți, amintim dimensiunea, materialele folosite și bineînțeles, producător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *