Tot ce trebuie sa stii despre remorca auto

Dacă ești în căutarea unor informații utile despre remorca auto, ai venit la locul potrivit. În articolul de astăzi vorbim despre principalele aspecte legate de acest subiecte, dar și câteva sfaturi despre condusul unui autoturism care tractează o remorcă.

Înainte de a trece mai departe, să lămurim totuși un aspect foarte important, mai ales în această perioadă a anului.

Remorca auto are nevoie de anvelope de iarnă?

Răspunsul este da, orice vehicul a cărei înmatriculare este obligatorie, are nevoie de cauciucuri de iarnă, chiar și scuterele ori motocicletele. Cauciucurile aflate în stocul site-ului nostru în momentul acesta se potrivesc oricărui model de remorca auto, inclusiv remorcilor folosite pe teren accidentat.

Ce permis trebuie să am ca să circul cu remorca auto?

Fiecare categorie de permis are menționată la final remorca auto cu care ai voie să circuli așa că, înainte de a pleca la drum, cel mai bine este să vă aruncați un ochi pe legislația auto în vigoare.

Acest lucru este exprimat sub forma unui raport între masa totală a ansamblului de vehicule  cu care se face transportul și masa totală maximă autorizată a remorcii. Spre exemplu la categoria B, ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu trebuie să depășească 750 kg.

Unde se înmatriculează remorca auto?

Remorca auto, la fel ca autoturismul, se înmatriculează permanent, temporar sau pentru probe, la autoritatea competentă în raza căreia proprietarul își are domiciliul sau sediul, pentru persoane române, ori reședința sau domiciliul, în cazul cetățenilor străini.

De ce acte am nevoie și cât mă costă?

Pentru a înmatricula pe persoană fizică o remorca auto a cărei masă totală să nu depășească 750 de kilograme, ai nevoie de: copie după buletin, carte identitate remorca cu folie RAR + copie, chitanță de la Primărie că ai achitat taxa de înmatriculare, RCA pe minim 6 luni + copie, chitanță taxă certificat – 30 lei de la CEC, cerere înmatriculare, copie după factură de cumpărare + facturi de import și un dosar.

În cazul persoanelor juridice se mai adaugă codul CUI al firmei, împuternicirea unei persoane dacă este cazul, cerere de înmatriculare pentru persoane juridice și bineînțeles ștampila firmei.

Cum trebuie să conduc cu o remorcă auto?

În primul rând trebuie să exersezi întoarcerile și parcările, deoarece este mult mai greu să parchezi cu spatele un autoturism care are agățat de el o remorcă auto, față de unul care nu are. Nu pleca la drum înainte de a exersa aceste două lucruri, deoarece riști să îi încurci pe ceilalți șoferi ori să blochezi traficul încercând să parchezi.

Al doilea aspect care este la fel de importat este să realizezi tot timpul că greutatea autoturismului tău este cu o treime mai mare, iar lungimea a crescut și ea considerabil. Cu alte cuvinte trebuie să fii mult mai atent la viteza cu care circuli pe porțiuni care pot fi alunecoase și să fii foarte atent atunci când virezi.

Informațiile v-au fost oferite de magazinul de anvelope Ityres, dacă aveți întrebări folosiți secțiunea de comentarii din josul paginii iar noi vom reveni în cel mai scurt timp cu un răspuns.

O zi frumoasă vă dorim!

sursa: pixabay.com

4 thoughts on “Tot ce trebuie sa stii despre remorca auto

 1. Nervometal

  Foarte buna articolul dar nu sunt inca lamurit.Am cumparat o remorca din Spania de 450 kg,in Spania nu este nevoie de inmatriculare.pui nr tau de la masina si circuli fara probleme, acum vine necazul: in cartea remorci nu este trecut proprietarul, sunt doar actele remorci, conform legilor de aici cine are actele e proprietarul, remorca am cumparato cu bani jos,am schimbat nr de inmatriculare si am venit cu ea in Romania,nu am intampinat nici o problema pana sa inmatriculez masina, acum trebuie sa inmatriclulez si remorca si nu am act de vanzare cumpare caci nu a fost cazul,@am cumparato de la un cunoscut care a cuparato si el de la altcineva…in fine…nu se stie primul proprietar sa il caut sa ai cer factura…cum fac sa o inmatriculez daca spuneti ca trebuie actul de cumparare sau factura? Va multumesc

  Reply
 2. Andru 1456

  Conform prevederilor art. 102 alin.1, pct. 28 din OUG 195/2002, pentru remorcă nu sunt obligatorii anvelopele de iarnă, ci numai pentru AUTOVEHICULE. Însă este recomandat să utilizăm aceste anvelope și pe remorci…

  Reply
 3. Mazda

  Buna ziuă!
  Pentru un remorcă 02,a caroseria DC TRANSPORT ANIMALE ,masa proprie 738 ,si total mai autorizată 2000,este nevoi de rovigneta?

  Mulțumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *