anvelope si scaune auto copii

Utilizati un scaun auto pentru copii in timpul calatoriilor

Astazi este una din acele zile in care suntem seriosi, in care nu vorbim despre anvelope ci despre siguranta copiilor si necesitatea unui scaun auto.

Incepand cu prima calatorie a copilului acasa de la spital, parintii trebuie sa se asigure ca siguranta copiilor in masina e o prioritate. Ranirea neintentionata este principala cauza de deces la copii. Mai multi copii mor in accidente de masina decat in orice alt tip de ranire accidentala. Protejati-va copiii asigurandu-va ca ei calatoresc in siguranta.

Siguranta copiilor in masina e o prioritate

Utilizarea unui scaun de siguranta pentru copii este cea mai buna protectie pe care o puteti oferi copilului tau atunci cand calatoreste cu masina. Daca aveti nevoie de ajutor la instalarea scaunului de siguranta sau doriti sa fiti sigur ca ati procedat corect, exista statii de inspectie a scaunelor pentru copii in toata tara. In acelasi timp, anvelopele masinii sunt si ele importante atunci cand vine vorba de siguranta copiilor in masina. Avand stabilitate in timpul mersului si asigurandu-ne ca anvelopele sunt adaptate sezonului, avem o masura de siguranta in plus.

anvelope, masini si scaune copii

Pe langa anvelope, airbagurile sunt si ele un aspect important. Acestea au fost concepute pentru adulti. Dar copiii mici pot fi raniti sau chiar ucisi daca circula pe scaunul pasagerului din fata si se deschide un airbag. Pentru a proteja copiii de ranirea prin airbag:
Toti copiii sub 13 ani ar trebui sa calatoreasca intotdeauna pe bancheta din spate. Toti pasagerii trebuie sa aiba centurile de siguranta cu catarama. Daca masina dvs. nu are un scaun din spate si un copil cu varsta sub 13 ani trebuie sa stea in fata, impingeti scaunul pasagerului cat de departe posibil.

Copiii cu varsta de 3 ani sau mai mult si cu o inaltime de pana la 135 cm trebuie sa foloseasca un scaun adecvat pentru copii atunci cand calatoresc in masini. Sunt permise cateva exceptii.

Scaunele pentru copii orientate spre spate nu trebuie utilizate pe scaunele cu airbag frontal activ. Pentru siguranta copiilor in masina, daca sunt prevazute centuri de siguranta, nu puteti transporta mai multe persoane in spate decat exista scaune prevazute cu centuri sau dispozitive de retinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *