piese dezmembrari auto

De ce sa cumperi piese de la dezmembrari auto

Indiferent din ce unghi s-ar produce un accident la o viteză de maxim 60km/h, vor rămâne întotdeauna anumite piese din automobil pe care coliziunea nu le afectează în niciun fel. Ca să fie mai ușor de înțeles vom lua un exemplu practic.

Să spunem că un șofer nu cedează trecerea unui autoturism care se afla pe drumul cu prioritate și fără să vrea îl lovește pe acesta cu partea frontală a autoturismului. În cazul în care costurile de reparație depășesc cu mult prețul mașinii, ei bine, atunci devine mai avantajos pentru șoferul care a produs incidentul să vândă mașina pe piese sau să o vândă unui parc de dezmembrari auto. Să aflăm în continuare de ce!

Piesele pe care le găsiți în parcurile de  dezmembrari auto au fost demontate de pe mașinile care au suferit o daună foarte mare și care mai pot fi valorificate doar scoțând la vânzare părțile componente rămase intacte. Tot în aceste parcuri mai poți găsi piese de pe mașini care din diferite motive, cele mai multe de ordin legislativ, nu mai pot fi înmatriculate. Acestea fiind spuse, să vedem câteva motive pentru care e bine să cumperi piese de la dezmembrari auto.

dezmembrari auto

Sursă foto

De ce să cumperi de la dezmembrari auto?

Prețul este mai mic

De cele mai multe ori, prețurile pieselor care provin din parcurile de dezmembrari auto sunt mai mici chiar și față de prețurile practicate de micii comercianții care vând piese second hand.

Trebuie doar să încerci să vizitezi un parc de dezmembrari auto și să te interesezi de prețuri și te vei convinge!

Poți găsi piese rare

Parcurile de dezmembrari auto sunt văzute ca o mină de aur de pasionații de automobile vechi. Acest lucru se întâmplă deoarece odată cu încetarea producției unui anumit automobil, piesele devin tot mai scumpe și tot mai greu de găsit. Dacă ai suficientă răbdare și timp de investit, poți face chiar o mică afacere din asta.

Uneori poți găsi ce nu te aștepți

Dacă vei vizita un astfel de parc auto vei realiza repede că ai plecat să cauți o anumită piesă și că te vei întoarce cu încă alte două piese pe care nu te așteptai să le găsești acolo la un preț atât de bun.

Atenție, totuși…

Ityres nu recomandă achiziționarea de piese care te pot pune în pericol pe tine sau pe ceilalți participanți la trafic. Cu alte cuvinte nu cumpăra de la dezmembrari auto sistemul de distribuție, sistemul de frânare sau orice alte piese care pot ceda cu ușurință. Acest gen de piese este bine să le cumperi sigilate și originale.

Limitează-te la piesele care țin mai mult de exteriorul sau interiorul mașinii și care nu afectează în niciun fel fiabilitatea sau manevrabilitatea autoturismului tău.

Pot cumpăra cauciucuri de la dezmembrari auto?

Da, acest lucru este posibil, dar ce rost mai are când ai cele mai bune prețuri și cele mai avantajoase oferte la doar un click distanță? Pe www.ityres.ro și alege anvelopele care ți se potrivesc folosind filtrul de căutare situat în centrul site-ului. O zi frumoasă tuturor!

Sursă foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *