masina noua vs second hand

Masina noua vs masina second hand

Mulți români sunt puși zilnic în situația de a oscila între achiziționarea unei mașini noi sau achiziționarea unui autoturism second hand cu mult mai multe dotări. Echipa Ityres a întocmit o listă cu principalele avantaje și dezavantaje, așa că va invităm pe voi să vă spuneți propria părere în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Avantaje achiziționare masina noua

Personalizare – Unul din principalele avantaje atunci când decizi să îți cumperi o masina nouă este faptul că ți-o configurezi în funcție de nevoile și preferințele pe care le ai. Poți cofigura orice, începând cu nuanța mașinii, modelul de jante,  și terminând cu accesoriile.

Garanție – Mașinile noi beneficiază de garanție pe o perioadă de 5 sau 7 ani, în funcție de producător. Este foarte mulțumitor să știi că în următorii ani singurele cheltuieli pe care le vei suporta vor fi doar piesele consumabile și combustibilul.

Tehnologie & consum mai mic –  Normele legislative în ceea ce privește nivelul de noxe eliberat în atmosferă, alături de noile metode performante de construcție, fac motoarele să consume mai puțin și să fie mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. În momentul de față toate mașinile construite au  motoare euro 5, iar de la data de 1 ianuarie 2015 se vor produce doar autoturisme care să respecte norma de poluare euro 6.

Dezavantaje achiziționare masina noua

Prețuri mari – Din cauza TVA-ului și a celorlalte accize, prețurile sunt foarte mari. De asemenea trebuie menționat că producătorii profită de pe urma clienților punând prețuri la fel de mari la accesoriile și la piesele originale.

Devalorizare – Mașinile noi se devalorizează instant indiferent în ce țară ai locui. Spre exemplu, imediat ce ai ieșit cu mașina pe poarta fabricii prețul acesteia scade cu 2.000 € uneori 3.000 €.

Ai mai puține dotări – Chiar dacă tehnologia este de ultimă oră, vei avea mai puține dotări fața de o mașină second hand cumpărată cu aceeași sumă de bani. Să zicem că în momentul de față dispui de 10.000 €, dacă vrei să îți cumperi o mașină second hand, cu siguranță vei găsi una cu navigație, tapițerie din piele,  poate chiar și trapă, în schimb dacă îți vei cumpăra o mașină nouă cu 10.000 € vei fi mulțumit dacă vei reuși să-ți cumperi jante din aliaj.

Avantaje achiziționare masina second hand

Este ieftină – Nu toată lumea dispune de resurse financiare, așa că pentru mulți o mașină la 4.000  € poate 5.000 € reprezintă o afacere bună. Din păcate nu vei găsi niciodată mașini noi la aceste prețuri.

Gamă variată de produse – Indiferent de suma de care dispui, întotdeauna vei avea o gamă variată de mașini din care poți alege, iar dacă nu găsești nimic care să te avantajeze poți aștepta până își fac apariția alți vânzători sau poți verifica prețurile din afara țării.

Poți alege orice service dorești – Una din marile nemulțumiri ale persoanelor care cumpără mașini noi este că te obligă să folosești doar service-urile brand-ului de la care ai achiziționat masina, în caz contrar  vei pierde garanția. Acest lucru nu este valabil în cazul autoturismelor cumpărate second hand, deoarece aici poți folosi orice service vrei, ba chiar îți poți face singur anumite reparații.

Dezavantaje achiziționare masina second hand

Taxa auto – Achitarea timbrului de mediu poate costa destul de mulți bani,  iar prețul acestuia crește în funcție de vechimea normei de poluare și de capacitatea motorului.

Probleme tehnice  – Pot apărea oricând probleme tehnice la care nici nu te gândești și a căror reparație reprezintă o cheltuială în plus. Există cazuri în care reparația era atât de costisitoare încât depășea prețul de achiziție al automobilului.

Probleme ascunse – Acesta este principalul dezavantaj, niciodată nu știi dacă mașina are o problemă ascunsă sau nu. Numărul real de kilometrii ori un posibil accident pot fi mascate foarte ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *