cauciucuri deteriorate

Cum pot refolosi cauciucuri deteriorate

Mii de tone de cauciucuri deteriorate sunt aruncate anual fără a mai fi reciclate. Din păcate nu putem schimba lumea, dar cu puțină ambiție și îndemânare putem schimba totuși soarta câtorva cauciucuri.

În acest articol vom prezenta idei simple, care puse în practică pot oferi o nouă întrebuințare anvelopelor deteriorate, ajutând în acest fel natura și mediul înconjurător.

1. Leagăn din cauciucuri deteriorate

Leagănele din cauciucuri deteriorate sunt de două feluri: fie cauciucul este așezat orizontal iar în el sunt date trei găuri pentru susținere, fie cauciucul este așezat vertical și este legat cu sfoară, așa cum vedeți în poza de mai jos.

Indiferent pentru care dintre cele două metode optați, o anvelopă pe post de leagăn va oferi casei dumneavoastra un plus de culoare și aerul vintage al Americii anilor ’70.

leagan cauciucuri deteriorate

leagan cauciucuri deteriorate

2. Ghiveci

La fel ca în cazul anterior, ghivecele din anvelope deterioate se pot construi în două feluri, în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să așezați cauciucul în poziție verticală sau orizontala, apoi să-l umpleți cu pământ de flori și să-l găuriți pentru a permite apei să se scurgă.

Pentru un aspect exterior cât mai plăcut, puteți vopsi cauciucul înainte folosind un tub de spray sau vopsea la cutie.

ghiveci cauciucuri deteriorate

ghiveci cauciucuri deteriorate

3. Lădiță cu nisip

O anvelopă cu dimensiuni mari poate lua cu ușurință forma unei lădițe cu nisip în care copii se pot juca pe timpul sezonului cald. Secretul constă în faptul că partea de jos a anvelopei este foarte bine izoată cu ajutorul unui material textil și a unei folii, ceea ce permite nisipului să rămână în interiorul cauciucului.

ladita de nisip

ladita cu nisip

Sperăm că v-au plăcut recomandările noastre de astăzi despre cum puteți oferi o nouă întrebuințare unor cauciucuri deterioate. Pentru mai multe idei urmăriți în continuare blog-ul Ityres deoarece luna următoare va apărea și a doua parte a acestui articol. De asemenea, vă invităm ca până atunci să ne împrietenim pe facebook.

Echipa iTyres vă urează weekend plăcut și asfalt uscat!

sursa foto 1sursa foto 2sursa foto 3, sursa foto 4sursa foto 5

One thought on “Cum pot refolosi cauciucuri deteriorate

  1. Pingback: Cum pot refolosi cauciucuri deteriorate - Blog Ityres | Bun De Citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *