Anvelope si comportament in trafic

Anvelope si comportament in trafic

Unii oameni sunt calmi, altii vulcanici, unii preventivi, altii mai “curajosi”. Cum se comporta fiecare in trafic? 🙂 Pana si cei mai calmi pot deveni brusc niste “demoni” care pleaca de la semafor cu scartait sonor de anvelope.

Spatiu limitat pe sosea

Care este mijlocul de transport utilizat frecvent? Masina personala! Si acest lucru este lesne de vazut dimineata, mai ales in perioadele in care nu sunt vacante si intre orele 16 si 19 dupa masa. Cat timp petreci in aceste intervale de timp in trafic? De cate ori demarezi ca mai apoi sa pui frana brusc? Daca nu ai anvelope bune esti proiectat automat in masina din fata ta.

Lasand deoparte zilele in care mergem la cumparaturi sau avem multe drumuri de facut, cred ca ar fi de bun augur atat pentru noi cat si pentru planeta, sa folosim transportul in comun. Biciclistii, si asa putini la numar nu au nici o sansa in trafic. Cat despre pistele pentru biciclisti, nici nu vreau sa vorbesc ca ma enervez.

Mi se pare mie sau noi am inceput sa folosim masina proprie si atunci cand nu este necesar? Dupa ce ca strazile sunt aglomerate, nici noi nu suntem intelegatori si am devenit un pic prea comozi. Hai sa recunoastem!

Ce ii deranjeaza cel mai mult pe soferi?

1. Ceilalti soferi!

Multora le lipsesc cei 7 ani de acasa la volan. Acesta este un motiv pentru care eu imi tin masina in parametri optimi si ma asigur ca am anvelope in stare buna astfel incat sa pot preveni “ceasul rau”, mai ales la intrarea sau iesirea din sensul giratoriu.

Pe vecina mea am vazut-o de cateva ori in trafic si iti spun cu mana pe inima ca ma feresc de ea ca de “necuratul”. Nu stiu daca stie ca la ce foloseste maneta de semnalizare. Nu am vazut-o sa semnalizeze vreodata. Nici nu ma mira ca de minim 2 ori pe an ii vad masina lovita in parcare. Nu iti fa griji, mereu iese teafara din accidente, doar ea, despre masina nu pot spune asta. Cred ca are mai multe vieti decat o pisica. Sper!, pentru binele ei… Si ca ea mai sunt multi.

Totusi, uneori, accidentele se intampla. Citeste si ce faci in caz de accident auto.

2. Pietonii

De cate ori ti s-a intamplat sa sara un pieton cu avant muncitoresc direct in strada? Daca nu ai anvelope bune si reflexe, esti pe cale sa fii implicat intr-un accident cu victime. Acesta poate fi inca un motiv pentru care trebuie sa ai incaltata masina conform anotimpului: anvelope de vara sau anvelope de irna. Daca preferi anvelope all season, e ok si asa, dar sa fie in stare buna.

3. Motociclistii

Toata lumea are dreptul sa fie pe strada si e necesar sa ne respectam intre noi. Cei de la volan trebuie sa fie atenti la motociclisti si distanta pe care o pastreaza fata de acestia. Motociclistii trebuie sa inteleaga si ei ca este derutant pentru soferi atunci cand apar in trafic, dintre masini, cu viteze foarte mari.

Strazi mai bine intretinute, masini mai fiabile si soferi mai calmi

As incepe prin a spune ca ar trebui sa fim mai calmi la volan, mai umani. Felul in care sunt intretinute strazile si felul in care sunt intretinute masinile au impact major asupra traficului.

Parcul auto invechit, importanta pe care o acordam schimbului de anvelope si respectarea regulilor de circulatie sunt factori importanti pentru un trafic in siguranta. Traficul in orase este in continua crestere. Nu parcarile sunt prea putine, ci masinile sunt prea multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *