ai trecut la anvelope de iarna

Ai trecut la anvelope de iarna?

Daca nu iti place condusul pe timp de iarna sau, mai rau, iti creeaza anxietate semnificativa de fiecare data cand auzi ca o furtuna este pe cale sa loveasca, nu esti singur. In fiecare iarna, prima ninsoare provoaca multe accidente. Tocmai de aceea te intreb, ai trecut la anvelope de iarna?

Soferii uita ce este necesar pentru a naviga in siguranta pe drumuri alunecoase, acoperite de zapada. Sunt necesare diferite abilitati de conducere pentru a nu produce accidente in timpul lunilor de iarna. Din fericire, un set de anvelope iarna sunt solutia potrivita.

Daca aveti norocul de a fi un sofer experimentat sau cu o masina cu tractiune buna, atunci aveti mai multa incredere decat persoanele care conduc masini obisnuite. Cu toate acestea, nici aceste vehicule nu sunt invincibile.

Inainte de a pleca la drum, iata cateva informatii utile pentru a va ajuta sa intelegeti caracteristicile si beneficiile anvelopelor de iarna, precum si procesul.

De ce sunt speciale seturile de anvelope de iarna?

De ce sunt speciale seturile de anvelope de iarna

Din nou, condusul in anotimpul rece prezinta multe provocari diferite. Zapada abundenta, gheata neagra si ploaia pot schimba instantaneu carosabilul. Anvelopele de iarna sunt proiectate cu caracteristici unice care le permit sa functioneze semnificativ mai bine decat anvelopele pentru toate anotimpurile. Iata cateva lucruri care le fac diferite.

Ofera mai multa flexibilitate. Temperaturile extrem de reci determina intarirea suprafetei de rulare a anvelopelor obisnuite, ceea ce le reduce capacitatea de aderare pe suprafata soselei.
Anvelopele de iarna sunt mai flexibile, permitandu-le o mai mare aderenta.

Ofera o tractiune exceptionala. Diferitele modele de rulare le permit sa impinga zapada spre exterior evitand acumularea de zapada. In timp ce multi oameni cred ca o anvelopa obisnuita e suficienta pentru a supravietui iernii, anvelopele de iarna se mentin si reprezinta o alternativa mai ieftina si mai sigura.

Franare mai buna. Flexibilitatea si materialul anvelopelor de iarna creeaza o aderenta mai buna, care impiedica alunecarea anvelopelor pe o suprafata alunecoasa.

Reduc hidroplanarea. Hidroplanarea este o consecinta a vitezei, a benzii de rulare inadecvate si a apei de pe carosabil. Hidroplanarea are loc atunci cand apa de pe drum determina pierderea contactului cu anvelopele.

Zic sa fim pregatiti, macar noi, ca cei care se ocupa de curatarea soselelor sunt intotdeauna luati prin surprindere. 🙂 Nu am reusit niciodata sa inteleg cum ii surprinde pe ei zapada cand ninsorile sunt anuntate din timp. Complicat, nu-i asa?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *