anvelope 4x4

Anvelope 4×4, universale sau nu?

Nu am vorbit de ceva timp de anvelope 4×4. Azi, cred ca ar trebui sa le aducem in discutie, mai ales ca num,arul de masini 4X4 este in crestere.

Anvelope 4×4 sunt folosite pentru tractiune pe toate tipurile de suprafete, inclusiv pe drumuri neasfaltate. Acestea combina designul anvelopelor de teren cu manevrabilitatea anvelopelor pentru sosea. Este important sa retineti ca un set de anvelope 4×4 nu pot fi folosite ca anvelope universale. In cele ce urmeaza va vom prezenta mai multe informatii despre acestea:

Avantaje anvelope 4×4

Design inovativ. Acest design imbunatateste tractiunea anvelopelor pe suprafete de teren. Exista multe elemente a benzii de rulare care asigura o buna aderenta pe stanci si noroi, precum si o manevrabilitate adecvata pe drumurile asfaltate.

Pereti laterali intariti. Peretii laterali grosi sunt prezenti pe unele modele de anvelope 4×4, oferind mai multa aderenta. Acestea sunt, de obicei, anvelope mai agresive, facute pentru camioane mai grele si pentru utilizarea in teren. De asemenea, camperii folosesc adesea anvelope ranforsate, deoarece aceste vehicule au o sarcina mai mare de transportat.

despre anvelope 4x4

Operabilitate inalta. Anvelopele 4X4 ofera o manevrabilitate usoara. Cu toate acestea, anvelopele de iarna au inca un avantaj fata de altele datorita modelului benzii de rulare si compusilor de cauciuc.

Zgomot. Anvelopele 4×4 sunt mai zgomotoase decat anvelopele obisnuite datorita designului benzii de rulare. Acestea au modele a benzii de rulare care fac un zgomot mai puternic. Acest lucru face ca aerul care trece prin ele sa sune diferit, dar in mare parte fluxurile de aer se anuleaza reciproc.

Durata de viata mai scurta. Cauciucul mai moale al anvelopelor inseamna o durata de viata mai scurta a benzii de rulare. De retinut ca nu este mai mica decat media de 40.000 de mile. Astfel de compusi ajuta anvelopele pentru toate terenurile sa ofere performante adecvate pe toate suprafetele. Exista mai multe modele de anvelope 4×4, cu un kilometraj de 50.000-70.000.

Predispozitie la uzura. Anvelopele 4×4 sunt predispuse la uzura datorita designului lor, deoarece cu cat anvelopa este mai dura, cu atat se poate uza mai mult. Cauza principala este de obicei controlul insuficient de catre amortizoare. Verificati-le din cand in cand si asigurati-va ca rotiti anvelopele la fiecare 6.000-8.000 de km. De asemenea, acordati atentie elementelor uzate ale echilibrului rotii si anvelopei.

Astea fiind spuse, le uram drumuri line si fara incidente consucatorlor de SUV-uri, Jeep-uri sau camper-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *