deszapezit masina

Cum sa fii eficient la deszapezit masina

Dorința de a nu întârzia ne face de multe ori să grăbim procesul de deszăpezire al mașinii. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău, atât timp cât prin acțiunile noastre nu periclităm caroseria autoturismului și nu îi incomodăm pe ceilalți participanți la trafic.

Să vedem în continuare ce trebuie făcut, cum alegem accesoriile atunci când le cumpărăm și cel mai important, cum anume le folosim în mod corect.

Deszăpezește una dintre uși și pornește motorul

Pentru început, cel mai bine este să deszăpezești una dintre uși, să urci în mașina și să pornești motorul. În acest fel vei salva timp prețios, deoarece motorul se va încălzi cât timp tu cureți zăpada de pe restul autoturismului.

După ce ai urcat în mașina, pornește dezaburirea, încălzirea lunetei și dacă este cazul, încălzirea oglinzilor laterale. În cazul în care ușile nu se deschid, nu le forța deoarece se poate strica ușor clanța sau chederul. Cel mai bine este să ai cu tine un spray pentru dezghețat încuietori.

Curăță de sus în jos cu o perie specială pentru zăpadă

Începe să cureți zăpada de sus în jos, folosind o perie specială pentru zăpadă. Curăță cu peria doar stratul de zăpadă, fără să te atingi de crusta de gheață de pe mașină. Aceasta va cădea în timp de la căldura degajată și de la vibrații.

Nu folosi sub nicio formă racleta pentru a curăța caroseria mașinii, deoarece se pot produce zgârieturi fine pe vopsea ori pe lac.

Curăță parbrizul cu o racletă din cauciuc

După ce ai terminat această etapă poți trece la curățarea parbrizului. Acesta se poate zgâria la fel de repede precum caroseria, așa că recomandarea noastră este să îți cumperi din timp o racletă din cauciuc, nu una din plastic. Chiar dacă pe moment nu vei vede zgârieturile, acestea vor ieși la iveală de fiecare dată când îți vei spăla mașina, iar parbrizul va fi puternic luminat. Luneta automobilului trebuie curățată doar de zăpadă, nu și de gheață, lasă încălzitorul pentru lunetă să facă acest lucru.

Verifică ștergătoarele dacă sunt înghețate sau nu

În cazul în care ștergătoarele sunt înghețate nu le porni, deoarece motorașul care le pune în funcțiune poate ceda de la suprasolicitare. Ideal ar fi ca ștergătoarele să stea în poziție verticală pe tot parcursul nopții pentru, a nu permite formarea stratului de gheața peste ele.

Așează zăpada într-un loc în care nu deranjează pe nimeni

Ultima etapă în deszăpezirea eficientă a unei mașini, constă în așezarea omătului într-o zonă în care nu deranjează pe nimeni, nici pe ceilalți șoferi, dar nici pe pietoni.  Nu arunca zăpada pe mijlocul șoselei pentru a fi călcată de ceilalți șoferi, încearcă să faci un morman într-o zonă în care nu deranjează pe nimeni și care este ușor accesibilă firmei de deszăpezire angajată de primărie. Pentru această acțiunea, singurul lucru de care vei avea nevoie este de o lopată.

Dacă v-au fost de folos sfaturile din acest articol vă invităm să citiți în continuare blog-ul magazinului de cauciucuri Ityres și să folosiți cu încredere secțiunea de comentarii din josul paginii pentru a împărtăși cu noi trucurile voastre.

sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *