Importanta anvelopelor de iarna

O data cu inceputul lunii septembrie, o pala de vant mai rece si cateva frunze galbene pe trotuar in drum spre serviciu ne aduc aminte ca a sosit toamna. Cel putin calendaristic, ea e aici, dar si cele cateva zile mohorate care au trecut din ea ne sugereaza inca indepartata iarna.

Si de vreo cati va ani incoace, odata cu venirea frigului, romanii mai au o preocupare: trebuie sa-si pregateasca masina pentru iarna, echipand-o cu anvelope corespunzatoare. Inca o cheltuiala pe capul meu, se gandeste romanul de rand, care tinde sa considere mai degraba aspectele negative ale problemei, partea goala a paharului. In ciuda acestui prim imbold de a lua in calcul neplacutul situatiei, masura este una buna si menita sa sporeasca siguranta traficului si sa protejeze viata participantului la trafic. Din nefericire, la noi aspectele nefavorabile sunt luate in calcul dupa producerea unei tragedii rutiere soldata cu pierderi de vieti omenesti. Atunci se pune foarte acut intrebarea ce s-ar fi putut face pentru a evita nenorocirea, dar este, evident, prea tarziu.

Ordonanta Guvernului nr.5/2011 s-a raliat prevederilor din mai multe tari europene privind obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna in conditii de vreme defavorabila (zapada,gheata sau polei), deci nu reprezinta doar o alta masura nepopulara. Anvelopele auto trebuie sa aiba inscriptia “M.S.” sau M.&S.” si este indicat ca ele sa fie montate pe toate cele patru roti pentru a evita diferentele de aderenta si comportament.

Fiind un lucru obligatoriu de facut, dar si util participantilor la trafic, contactati un dealer autorizat si asigurati-va ca alegerea dumneavoastra va fi una fericita atat din punct de vedere al calitatii dar si in raportul calitate-pret. Va asteptam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *