anvelope si pantofi cu toc

Cu sau fara pantofi cu toc la volan?

In Europa, a purta pantofi cu toc la volan nu este impotriva legii, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa purtam tocuri cand conducem. De ce? Pentru ca pantofii ne afecteaza capacitatea de a conduce, iar tocurile, oricat de stralucitoare, sunt probabil cea mai proasta alegere pentru siguranta. Iata ca nici azi nu vorbim despre anvelope. 🙂

Cum va afecteaza pantofii capacitatea de a conduce?

Cand conduceti, picioarele si gleznele lucreaza din greu folosind pedalele pentru a accelera, frana si elibera ambreiajul. Prin urmare, este important ca alegerea incaltamintei sa va ofere libertate de miscare a picioarelor si sa va permita sa mentineti un control mai bun asupra masinii.

De ce este atat de periculos sa avem pantofi cu toc la volan?

femei tocuri masini anvelope

Pe langa deteriorarea pantofilor pretiosi, acestia pot provoca un accident, deoarece atingerea pozitiei si actiunii corecte a pedalei necesita calcaiul piciorului sa atinga podeaua. Daca conduceti cu tocuri, atunci calcaiul este ridicat si nu veti putea judeca cat de multa presiune trebuie aplicata pedalelor. Nu numai asta, dar calcaiul s-ar putea prinde si de covoras sau s-ar putea bloca sub pedala. Nici cele mai bune anvelope nu va pot ajuta sa mentineti stabilitatea in acest caz.

Cum alegeti incaltamintea corecta pentru a conduce in siguranta?

Totul se reduce la talpile pantofilor. Talpile groase va impiedica picioarele sa simta pedalele si sa judece cantitatea corecta de presiune care trebuie aplicata. Alegeti pantofi care au o aderenta buna pe talpi, astfel incat sa nu alunece de pe pedale.

Sfat:

  • Pastrati o pereche de incaltari in masina pentru a conduce. In acest fel, puteti sa renuntati la tocuri si sa conduceti in siguranta.
  • Al doilea sfat: asigurati-va ca aveti anvelopele potrivite sezonului, pentru a beneficia de un dublu de siguranta la volan.

Pentru a ramane in siguranta si pentru a va deplasa in voie, faceti alegerea sensibila a incaltamintei si a anvelopelor masinii. Ajungeti la destinatie fara probleme, facand alegerile potrivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *