masina vacanta la munte

Cum echipam masina cand plecam in vacanta la munte

Dacă nu ați plecat în concediu în luna decembrie, ei bine, acum este momentul potrivit. Cazarea este mai ieftină, stațiunile sunt mai puțin aglomerate, iar zăpada abia căzută a format un nou strat pe pârtii. Pentru cei care au început deja să își echipeze mașina pentru vacanța la munte, am pregătit astăzi un articol care conține câteva sugestii pe care ar fi bine să le luați în calcul.

Cutie portbagaj  + Suport schi / snowboard

Suportul de schi sau de snowboard poate fi integrat cu ușurință în interiorul unei cutii pentru portbagaj, dar poate fi și montat separat. Din punctul nostru vedere, cutia reprezintă o investiție mai bună deoarece în ea pot fi depozitate și bagaje, iar acestea vor fi ferite de zăpadă și de ochii curioșilor.

Trusă de prim ajutor suplimentară și provizii

Indiferent de ce spun meteorologii, trebuie să luați în calcul faptul că vremea se poate schimba foarte ușor, fără ca acest lucru să fie prevenit din timp. Pentru a trece cu bine peste o eventuală situație dificilă, luați cu dumneavoastră o trusă de prim ajutor suplimentară care să conțină printre altele penicilină, fașă triunghiulară și atele. De asemenea, ia cu tine apă, alimente neperisabile și batoane energizante.

Lanțuri antiderapante

La fel cum am spus într-unul din articolele noastre precedente, lanțurile antiderapante sunt potrivite în zonele în care terenul solicită intens masina. Chiar dacă dotarea autoturismului cu lanțuri nu este obligatorie, din punct de vedere legislativ, echipa Ityres consideră că înainte de a pleca într-o vacanță la munte, trebuie să vă luați toate măsurile de precauție.

Suport de bicicletă

Suportul de bicicletă poate fi montat atât pe plafonul mașinii, cât și în partea din spate a acesteia. Oriunde l-ați monta, nu uitați de el atunci când manevrați masina, deoarece puteți prejudicia pe ceilalți participanți la trafic.

Cârlig de remorcare

Adăugarea unui cârlig pentru remorcare nu reprezintă neapărat o necesitate, ci mai mult un aspect de care ar fi bine să țineți cont. Cu ajutorul acestuia puteți trage o rulotă sau puteți remorca o alta masina aflată în dificultate. Înainte de a comanda un cârlig, verificați dacă este compatibil cu masina dumneavoastră.

Cauciucuri de iarnă 4×4

Chiar dacă v-ați planificat vacanța la jumătatea lunii martie, păstrați-va cauciucurile de iarnă deoarece temperatura de la munte este mult mai scăzută față de cea din restul țării. Conform codului rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite de polei sau zăpadă, neexistând o dată calendaristică în ceea ce privește ieșirea sau intrarea lor în vigoare.

Poate o masina normală suporta toate aceste dotări?

Da, masina ar circula fără probleme pe drumurile de munte, chiar dacă ar avea un pasager pe fiecare loc, iar fiecare dintre aceștia ar avea bagaje. Singurele diferențe vor fi faptul că va crește consumul de carburant, iar masina va accelera mai greu, din cauza greutății suplimentare.

Sfaturile v-au fost oferite de magazinul de anvelope Ityres, sperăm să țineți cont de ele și să aveți un concediu fără probleme!

sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *